Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata poticaja
  • 21.03.2019. 15:00

Poticaji neće biti isplaćeni još najmanje mjesec dana?!

Stanje nije onakvo kakvo se očekivalo, program neće biti gotov do 20.04.2019. Ministarstvo se slijepo drži zakonskih rokova koji su kao propisani, a to je da se program donosi 60 dana od usvajanja budžeta Federacije, pojašnjavaju u Udruženju poljoprivrednika FBiH.

Foto: Pixabay/romaniamissions
  • 451
  • 90
  • 0

Danas je Udruženje poljoprivrednika FBiH obavijestilo članove na svojoj Facebook grupi o tome kakvo je trenutno stanje sa donošenjem Programa o raspodjeli sredstava za 2019. godinu. 

"Stanje nije onakvo kakvo se očekivalo, program neće biti gotov do 20.04.2019. Ministarstvo se slijepo drži zakonskih rokova koji su kao propisani, a to je da se program donosi 60 dana od usvajanja budžeta Federacije. Udruženje je molilo i tražilo da se to ubrza jer već sad se duguju dva kvartala za mlijeko (nekima i tri), kompletna ovčarska proizvodnja za 2018. i SBK za 2017., dobar dio biljne proizvodnje za 2018. Sjetva počinje za par dana. Molbama i zahtjevima se nije udovoljilo iz ne znam kojih razloga, kako i sta dalje...", napisao je predsjednik Udruženja Nedžad Bićo

Podsjetio je kako je Udruženje dalo rok da se Program završi do 31.03.2019.

Poticaji i dalje kasne - spremaju se protesti na cestama i granicama

Kaže Bićo, kako stvari stoje, to se do tada neće dogoditi. Sastanak predstavnika Udruženja iz većine Kantona je zakazan za 23.03. gdje će se donijeti konačne odluke šta dalje ili čekati ili ići u proteste.

Najgore od svega je što poljoprivrednici već sumnjaju kako se iza svega krije manipulacija sa poticajima.  Tako nam je danas jedan ovčar poslao poruku u inbox gdje nas pita da mu odgovorimo što se događa jer lokalni predstavnici i općinska udruženja ne znaju ništa. 

Zbog ovoga smo danas poslali upit ministru Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te se nadamo kako ćemo ubrzo dobiti odgovor.  


Tagovi

Isplata poticaja Mlijeko Ovčarska proizvodnja Manipulacija Program


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić