Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prijevara
  • 28.11.2021. 18:00

Poslao 50 tona jabuka nepoznatom kupcu pa ostao bez novca

Naivni voćar poslao je navodnom kupcu dva kamiona jabuka bez da je čekao da mu ovaj uplati novac na račun.

Foto: Bigstock/grigorenko
  • 347
  • 72
  • 0

Iz Poljske stiže još jedna vijest o prijevari, no ovog puta u pitanju nisu poljoprivredni strojevi nego voće. Naime, Okružni ured policije u Puławyju primio je dojavu 66-godišnjeg voćara iz Kurówa koji je "izgubio" 50 tona jabuka u vrijednosti od 30 tisuća poljskih zlota, što je oko 6.400 eura. 

"Početkom listopada voćara je nazvao čovjek s češkim naglaskom i rekao da je zainteresiran za kupnju veće količine njegovih jabuka. Ponudio mu je i prilično dobru cijenu", izjavila je Ewa Rejn-Kozak, glasnogovornica tog policijskog ureda, navodi farmer.pl.

Voćar je pristao, dao kupcu detalje za uplatu i odmah poslao dva kamiona jabuka na adresu koju mu je ovaj naveo. Dakle, nije čekao da mu novac sjedne na račun. 

U međuvremenu je na internetu otkrio objavu o tvrtki s kojom je mešetario. Ispostavilo se da je navodni predstavnik češke tvrtke na sličan način "kupovao" jabuke od stanovnika u tamošnjem vojvodstvu Mazovjecke. Pokušao ga je kontaktirati, no nije uspio, njegov je telefon bio isključen. 

Policija je pokrenula istragu protiv počinitelja koji je prevario poljoprivredne proizvođače u toj zemlji.


Tagovi

Prijevara Poljska Jabuke Prodaja Policija Istraga


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]