• Ujed poskoka
  • 03.11.2019. 10:00

Poskoke izmamilo toplo vrijeme - jedan ujeo lovca za šaku

Poskok je ujeo u šaku čovjeka koji je bio u lovu te je zbrinut u trebinjskoj Bolnici za oporavak.

Foto: Depositphotos/SURZet
  • 327
  • 52
  • 0

Zmije nisu uobičajena pojava u ovo doba godine, no, nadprosječno visoke temperature uticale su na to da se one još uvijek nisu povukle u svoja skloništa. Proteklih dana su registrovana čak dva ujeda zmija od kojih je jedan bio ujed poskoka, pišu Nezavisne. 

Poskok je ujeo u šaku čovjeka koji je bio u lovu te je zbrinut u trebinjskoj Bolnici za oporavak, potvrdili su u Službi hitne medicinske pomoći koja ga je primila nakon ujeda. 

I u susjednoj Hrvatskoj je slična situacija. Kako su pisali tamošnji mediji, poskok skriven među granama masline je ujeo jednu beračicu na otoku Hvaru. Nesretna 66-godišnjakinja je odmah prevezena u bolnicu gdje joj je spašen život. 

Pojedini mještani trebinjskih sela kažu kako su vidjeli i mlade poskoke što je rijetkost u ovo doba godine. Stručnjaci kažu da poskoci u jesen često borave na granama stabala, posebno maslina, gdje dočekuje ptice. Zato su posebno berači maslina pozvani na veliki oprez.

Ujed poskoka za ljude može biti smrtonosan. Čak i netom izleženi mladunci dugi od 15 do 18 cm su opremljeni otrovom i otrovnim zubima te mogu zadati vrlo ozbiljan i opasan ugriz.


Tagovi

Ujed poskoka Poskok Neobično


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.