Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mnogo dobro
  • 20.12.2018. 16:30

Porodica Beširević krenula sa ćurekotovim uljem, danas su u prirodnoj kozmetici

Proizvodimo po narudžbi, naši proizvodi su uvijek svježi. Potpuno su prirodni i ne sadrže nikakve štetne, sintetičke dodatke, kaže Valid Beširević.

Foto: Facebook/Mnogodobro
  • 215
  • 34
  • 0

Porodica Beširević je pokrenula kompaniju "Mnogo dobro" prije pet godina u Ilijašu, a nisu ni slutili da će od prerade ćurekotovog ulja doći do proizvodnje širokog asortimana prirodne kozmetike. Danas svoje kupce imaju širom zemlje, ali Beširevići smatraju da obrti poput ovog mogu dobro poslovati kroz održavanje odnosa sa pojedinačnim kupcima i tako graditi mrežu povjerenja, piše Farma BiH

Prate promjene i nastoje ponuditi što se traži

"Proizvodimo po narudžbi, naši proizvodi su uvijek svježi. Potpuno su prirodni i ne sadrže nikakve štetne, sintetičke dodatke. Zbog toga smo stekli povjerenje kupaca. Proizvodimo prirodnu kozmetiku i pristalice smo tradicionalnog pogleda na istu. Zbog potražnje, ali i tempa i načina života, u ponudi imamo i proizvode koji su umjerenog pogleda na prirodnu kozmetiku, te sadrže sredstva dozvoljena i odobrena za upotrebu u prirodnoj kozmetici u minimalnim količinama", pojašnjava Vildan Beširević, koji stoji iza dizajn rješenja i pripreme linije proizvoda "Mnogo dobro".

"Želimo imati proizvode iza kojih možemo stati. Kada radite u ovom sektoru izuzetno je važno da vam se kupac vrati. Ne smijete sebi dozvoliti da lošim proizvodom izgubiti mušteriju, i u shvatanju vrijednosti tog odnosa, postavljate temelje za rast i razvoj. Trendovi se mijenjaju, nekada je novost na tržištu bila kokosova krema, nekad tikvino i ćurekotovo ulje, hidrolati, mi pratimo te promjene i nastojimo ponuditi ono što se traži", dodaje Beširević.

Vildan Beširević: Posebnost naših ulja je u svježini 

U sklopu podrške USAID/Sweden FARMA II Projekta, obrt "Mnogo dobro" predstavio je svoje proizvode na Sarajevo Holiday Marketu.

"Od hladno presanih, ekstra djevičanskih, nerafiniranih ulja nudimo kokosovo, bademovo, lješnjakovo,ulje košpica marelice, ulje divljeg nara, laneno, čurukotovo, tikvino i susamovo. Posebnost naših ulja je u svježini. O tome i kupci vode računa, jer nešto što stoji preko šest mjeseci na rafama marketa – sigurno gubi na ljekovitim svojstvima. Postepeno se podiže svijest o važnosti kvalitete proizvoda, a s tim i naša šansa na tržištu. Zato smo ovdje", zaključuje Beširević.


Tagovi

Mnogo dobro Vildan Beširević Prirodna kozmetika Ćurekotovo ulje


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete