Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ​Razvoj ruralnog poslovanja
  • 15.11.2017. 12:30

Pomoć za poljoprivredna udruženja i zadruge

Cilj Projekta razvoja ruralnog poslovanja je podrška najsiromašnijim kategorijama stanovništva koje žive u seoskom području.

Foto: Pixabay/cascalheira
  • 535
  • 55
  • 0

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Boris Pašalić, održao je sastanak sa projektnim timom koji radi na realizaciji Projekta razvoja ruralnog poslovanja (RBDP) u okviru Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata i predstavnicima područnih jedinica Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi.

Ovaj projekat je jedan od nekoliko projekata koji se realizuje u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), a koji ima za cilj podršku najsiromašnijim kategorijama stanovništva koje žive u seoskom području, priopćavaju u Vladi RS.

Sredstava na osnovu planova

Resor za pružanje savjetodavnih usluga Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS je pružalac stručnih usluga u okviru ovog projekta i nosilac ključnih aktivnosti na terenu, što se realizuje u okviru odabranih lanaca vrijednosti kao što su proizvodnja voća, povrća, mlijeka, mesa i šumskih plodova.

Jedan od ciljeva je da se pomogne poljoprivrednim udruženjima i zadrugama da se njihovi poslovni prijedlozi i inicijative pripreme u formi poslovnih planova, na osnovu kojih će u narednoj godini biti podržani iz sredstava projekta.

Na sastanku je razgovarano o konkretnim prijedlozima koje su predstavnici regionalnih kancelarija predstavili nakon njihovog rada na terenu sa predstavnicima organizacija poljoprivrednih proizvođača. Projektni tim je predstavio procedure i način realizacije planiranih aktivnosti koje su usmjerene na jačanje poslovnih aktivnosti na selu i integrisanje malih proizvođača u cilju lakšeg i boljeg povezivanja sa tržištem.

Foto: Pixabay/cascalheira


Tagovi

Projekat razvoja ruralnog poslovanja Boris Pašalić Vlada RS Poljoprivredna udruženja Poljoprivredne zadruge


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]