Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv općine Orašje
  • 16.01.2015. 12:00

Pomoć za nabavu poljo mehanizacije

Predviđena je pomoć za uništenu poljoprivrednu mehanizaciju i priključke, plastenike, građevinski materijal za izgradnju stajskih i drugih objekata te nabavku sadnica jagodičastog voća.

  • 688
  • 32
  • 0

Općina Orašje poziva sve fizičke i pravne osobe čija su poljoprivredna dobra uništena uslijed elementarnih nepogoda 2014. godine, a koji ispunjavaju uvjete da se prijave na Javni poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Javi poziv odnosi se na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine: Domaljevac-Šamac, Doboj Istok, Doboj Jug, Kladanj, Maglaj, Odžak, Olovo, Orašje, Sanski Most, Sapna, Teočak, Tuzla, Zavidovići, Zenica, Žepče i Živinice te povratnike na području općina Republike Srpske: Bijeljina, Bratunac, Čelinac, Derventa, Doboj, Kostajnica, Kozarska Dubica, Lopare, Milići, Modriča, Prijedor, Šamac/Bosanski Šamac, Srebrenica i Vukosavlje.

Predviđena je pomoć za uništenu poljoprivrednu mehanizaciju i priključke: traktori, motokultivatori, kosačice, kopačice i priključci; plastenike od 100, 200 i 300 m²; građevinski materijal za obnovu i izgradnju stajskih i drugih pomoćnih objekata te sadnice jagodičastog voća, konkretno jagoda, malina, borovnica i aronija.

Cilj Javnog oglasa je implementacija Projekta hitnog oporavka od poplava u Bosni i Hercegovini, koji financira Federacija BiH iz kreditnih sredstava Svjetske Banke, u dijelu koji se odnosi na ekonomski oporavak Bosne i Hercegovine, a kroz dodjelu određenih roba fizičkim i pravnim licima čija su poljoprivredna dobra uništena usljed elementarnih nepogoda 2014. godine.

Rok za podnošenje prijava je 19. siječanja 2015. godine, a Javni poziv u cijelosti možete pronaći u prilogu članka.


Dokumenti


Tagovi

Općina Orašje Javni poziv Elementarne nepogode Sredstva Svjetske banke Izgradnja stajskih objekata Sadnice jagodičastog voća Nabava poljoprivredne mehanizacije Poljoprivredna dobra

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete