Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni oglas
  • 19.06.2015. 10:59

Pomoć poljoprivrednicima oštećenima poplavom

Objavljen je Javni oglas za prikupljanje prijava za dodjelu pomoći licima čija su poljoprivredna dobra uništena uslijed elementarnih nepogoda tokom 2014. godine na području općina u Federaciji BiH.

  • 84
  • 3
  • 0

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva 19.06.2015.godine, objavilo je Javni oglas za prikupljanje prijava za dodjelu pomoći licima čija su poljoprivredna dobra uništena uslijed elementarnih nepogoda tokom 2014. godine na području općina u Federaciji BiH u kojima je proglašeno stanje elementarne nepogode.

Javni oglas se raspisuje u cilju provedbe Projekta hitnog oporavka od poplava u Bosni i Hercegovini koji finansira Federacija BiH iz kreditnih sredstava Svjetske Banke, u dijelu koji se odnosi na ekonomski oporavak BiH, a kroz dodjelu određenih roba fizičkim i pravnim licima čija su poljoprivredna dobra uništena usljed elementarnih nepogoda.

Pomoć će se realizirati isključivo kroz dodjelu sljedećih roba:

  • poljoprivredna mehanizacija i oprema
  • plastenici, folija za plastenike i folija za jagode
  • sadni i sjemenski materijal (voće, povrće, žitarice, industrijsko i krmno bilje).

Prijave za dodjelu pomoći mogu se podnijeti samo za one robe koje su aplikanti posjedovali, a koje su uništene usljed elementarnih nepogoda, a dostavljaju se preporučeno, putem pošte ili osobno na adresu: Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Marka Marulića br.2, 71000 Sarajevo, sa naznakom "Prijava na Javni oglas za prikupljanje prijava za dodjelu pomoći licima čija su poljoprivredna dobra uništena usljed elementarnih nepogoda tokom 2014. godine". Rok za podnošenje prijava je 20 dana od dana posljednje objave Javnog oglasa u dnevnoj štampi.

Više informacija o pravu učešća, načinu dostave prijava te ostalim informacijama važnim za prijavljivanje na ovaj Javni oglas možete naći u tekstu Javnog oglasa koji se nalazi u prilogu članka, gdje ćete naći i obrazac za prijavu.


Dokumenti


Izvori

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva


Tagovi

Javni oglas Fedearlno ministarstvo poljoprivrede Poljoprivredna mehanizacija Plastenici Sadni i sjemenski materijal Poljoprivredna dobra Elementarna nepogoda Svjetska banka