Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Brčko distrikt
  • 24.11.2016. 18:00

Poljoprivredom do osnaživanja civilnih žrtava rata

Kroz projekat korisnici/ce će od strane UN Women i UNDP-a dobiti bespovratnu pomoć za inicijalni period plasteničke proizvodnje.

Foto: Bigstockphoto/avemario
  • 144
  • 6
  • 0

Na temelju javnoga poziva za odabir korisnika i korisnica iz Brčko distrikta BiH za ekonomsko osnaživanje civilnih žrtava rata kroz proizvodnju u plastenicima, UNDP i UN obavještavaju da je prvi korak odabira korisnika i korisnica svršen. Drugi krug odabira provest će agronomi UNDP-ja koji će kontaktirati korisnike i korisnice kako bi zakazali termine za procjenu zemljišta.

Od ukupno 18 prijava prihvaćeno je 16, za koje će se u narednom razdoblju vršiti procjena zemljišta, a molbe za dostavljanje prijave biti poslane na adrese šest udruga koje djeluju na području Brčkog za maksimalno tri člana/ice.

Bespovratna pomoć za početak proizvodnje

Podsjećamo, u sklopu zajedničkog projekta UN-a Traženje zaštite, podrške i pravde za preživjele žrtve seksualnog nasilja tokom sukoba u Bosni i Hercegovini, UN Women i UNDP objavili su Javni poziv s ciljem da pomognu civilne žrtve sukoba, naročito osobe koje su preživjele seksualno nasilje u podizanju njihovih mjesečnih primanja kroz investiciju u poljoprivrednoj proizvodnji.

Kroz projekat korisnici/ce će od strane UN Women i UNDP-a dobiti bespovratnu pomoć za inicijalni period proizvodnje, a što uključuje plastenike, sadni materijal, sredstva za prihranu bilja, sredstva za zaštitu bilja i sistem za navodnjavanje, te će biti pokriveni troškovi analize zemljišta.

Foto: Bigstockphoto/avemario


Tagovi

Brčko distrikt Plastenici UNDP Civilne žrtve rata


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]