Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bomba u polju
  • 21.02.2023. 17:00

Poljoprivrednik na njivi pronašao avionsku bombu - objavljen i video uništenja

Riječ je bombi iz Drugog svjetskog rata koju su pod kontroliranom eksplozijom uništili.

Foto: PU vukovarsko-srijemska
  • 166
  • 10
  • 0

Na polju kod Ilače u Hrvatskoj muškarac je protekle subote tokom poljoprivrednih radova pronašao minsko-eksplozivnu napravu i o tome odmah izvijestio policiju.

"Policijski službenici protueksplozivne zaštite su na mjestu događaja utvrdili kako se radi o avionskoj bombi iz Drugog svjetskog rata", objavili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Oni su ju temeljem prethodno izrađenog elaborata o uništenju, kontroliranom eksplozijom uništili, a objavili su i video:

Kako navode iz policije, od 6. do 19. februara 2023. godine policijski službenici protueksplozivne zaštite postupali su u četiri dojave o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava, kada su s raznih lokacija na siguran način izuzeli ukupno tri ručne bombe i dva stabilizatora ručnog raketnog bacača.

Iz policije pozivaju i dalje sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da ih pozovu i tako učine prvi korak prema dobrovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

"Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će doći na dogovoreno mjesto te preuzeti i uništiti opasna sredstva na siguran način", napominju.


Tagovi

Avionska bomba Radovi u polju Drugi svjetski rat Bomba


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.