Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakon o doprinosima
  • 24.03.2017. 10:00

Poljoprivrednicima manji iznosi doprinosa?

Na osnovu prijedloga ministra Dedića, registrovanim poljoprivrednim proizvođačima u Federaciji BiH bit će obezbjeđen manji koeficijent za obračun doprinosa.

Foto: fmpvs.gov.ba
  • 8.829
  • 447
  • 0

Hoće li poljoprivrednici konačno dočekati neke pogodnosti? Navodno hoće. Barem tako tvrde iz Federalnog ministarstva poljoprivrede. Naime, na sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja je održana u Mostaru, prilikom razmatranja Prednacrta zakona o doprinosima, na prijedlog ministra poljoprivrede Šemsudina Dedića usvojene su izmjene ovog zakonskog rješenja.

Na osnovu prijedloga ministra Dedića, registrovanim poljoprivrednim proizvođačima u Federaciji Bosne i Hercegovine bit će obezbjeđen manji koeficijent za obračun doprinosa a koji bi trebali iznositi 123 KM na mjesečnom nivou.

Prednacrt će biti upućen u daljnju proceduru, a ministar Dedić je izrazio očekivanje da će ove izmjene biti usvojene u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine kako bi se, između ostalog, pomoglo poljoprivrednim proizvođačima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Napominju također da će Program poticaja za poljoprivredu i Program poticaja za veterinarstvo za 2017. godinu biti razmatrani na narednoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Foto: fmpvs.gov.ba


Tagovi

Zakon o doprinosima Prednacrt Izmjena koeficijenta


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.