• Registar PG
  • 10.01.2018. 15:30

Poljoprivrednici, ažurirajte podatke u RPG do 31.03.!

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ima važnu obavijest za poljoprivrednike u vezi ažuriranja podataka RPG!

Foto: Prathan/bigstockphoto.com
  • 9.137
  • 457
  • 0

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ima važnu obavijest za poljoprivrednike u vezi ažuriranja podataka RPG. S obzirom na učestale poteškoće u obradi zahtjeva i upite iz općina u prošloj godini, mole se poljoprivrednici da obrate pažnju na sljedeće u vezi prijave promjena (ažuriranja) podataka u Registru poljoprivrednih gospodarstava i registru klijenta:

  • Svako poljoprivredno gospodarstvo, koje se bavi animalnom i/ili biljnom proizvodnjom dužno je prijaviti nastale promjene, odnosno ažurirati podatke na poljoprivrednom gospodarstvu najkasnije do 31.03., kao što je propisano Pravilnikom o upisu u registar poljoprivrednih gospodarstava i registar klijenata ("Službene novine FBiH" br. 42/08). Sva poljoprivredna gospodarstva koja naknadno (nakon ovog datuma) prijave promjene, gube pravo prijave na novčane podrške u 2018. godini.
  • Svi klijenti koji se prvi put upisuju u registar poljoprivrednih gospodarstava i klijenata, a prijavljuju se za novčane podrške u 2018. godini također se trebaju upisati u navedenom roku od 01.01.do 31.03. ove godine.
  • Klijenti koji žele uraditi promjenu organizacionog oblika, trebaju to uraditi u gore navedenom vremenskom periodu, jer sve naknadno urađene promjene organizacijskog oblika poljoprivrednog gospodarstva neće se uzimati u obzir za novčane podrške u ovoj godini.
  • Mole se da se i sve ostale promjene podataka koje se odnose na osnovne podatke Vašeg gospodarstva kao npr: bankovne podatke, kontakt telefon, školovanje, broj članova, i sl. također prijave, jer se svi ti podaci koriste pri obradi zahtjeva, izradi izvještaja i budućih planova.

Foto: Prathan/bigstockphoto.com


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Obavijest Upisnik RPG Registar poljoprivrednih gospodarstava Rok


Autorica

Karolina Tušek

Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi