Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nova zakonska rješenja
  • 09.05.2017. 15:00

Poljoprivredi u BiH slijede temeljite reforme

Federalni ministar poljoprivrede Šemsudin Dedić sastao se sa dekanom Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Zlatanom Sarićem i dekanom Veterinarskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Nihadom Fejzićem.

Foto: fmpvs.gov.ba
  • 1.726
  • 148
  • 0

Sa dekanom Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Zlatanom Sarićem i dekanom Veterinarskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Nihadom Fejzićem sastao se federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić.

Teme razgovora bile su mogućnosti unapređenja saradnje Ministarstva sa dva fakulteta, kao i tekući problemi u oblasti poljoprivrede te načini njihovog rješavanja u narednom periodu. Ministar Dedić je tokom sastanka istakao da su poljoprivredi u FBiH potrebne temeljite reforme.

"Cilj je da u ovoj godini kroz zakonska rješenja značajno unaprijedimo ovu oblast. U planu Ministarstva je donošenje seta novih zakonskih rješenja: Zakona o poljoprivredi, Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju i Zakona o veterinarstvu. Poljoprivreda je od životne važnosti za svaku zemlju, a novim zakonskim rješenjima poboljšali bismo potrebni zakonski okvir i stvorili bismo bolji ambijent u ovom sektoru", kazao je Dedić.

Ministar Dedić je pozvao na maksimalni angažman dva fakulteta kako bi se došlo do potrebnih zakonskih rješenja za reforme poljoprivrednog sektora u FBiH.

Dekani ova dva fakulteta koja baštine dugu tradiciju obrazovanja stručnih kadrova iz oblasti poljoprivrede i veterinarstva izrazili su spremnost da podrže napore Ministarstva u reformiranju ova dva sektora, navodi se na stranici Ministarstva.

Foto: fmpvs.gov.ba


Tagovi

Fakulteti Reforme Federalno ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.