Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 19.03.2019. 12:00
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Gradiška

Pokrivaju kokošinjce i ograđuju torove ukradenim panelima s autoputa

Vandali kradu i žicu kojom je put ograđen, a najviše dijelove zvučnog zida. Oni time pokrivaju kokošinjce ili ograđuju torove za svinje i drugu stoku. Prave i klupe za sjedenje i koješta", kažu mještani Vilusa.

Foto: Pixabay/Free-Photos
  • 430
  • 91
  • 0

Samo nekoliko mjeseci nakon otvaranja moderne saobraćajnice, autoputa Gradiška - Banjaluka, s nje su pokradeni paneli zvučne izolacije. Krađa je dobila velike razmjere pa izozlacija izgleda "očerupano", sa obje strane puta, navodi Srpska info

Zvučni zid je najviše oštećen u Cerovljanima, Bereku, Jazovcu, Vilusima i Romanovcima, gdje nedostaju veće površine ove izolacije.

U Javnom preduzeću "Autoputevi RS" kažu da se radi o krađi koju su oni, kažu, više puta prijavljivali policiji, ali loša praksa nije zaustavljena.

"Ovo pokazuje da pojedinim meštanima iz lijevčanskih naselja pored autoputa Gradiška – Banjaluka ništa nije bitnije od lične koristi. To se mora istražiti, a kradljivci rigorozno kazniti. Njihova imena treba objelodaniti kako bi javnost saznala ko to i zbog čega radi. Neshvatljivo je da neko krade panele zvučne izolacije, ugrožava bezbjednost, stvara probleme stanovnicima u naseljima pored puta i pokazuje lošu moralnu stranu", kaže Zoran Adžić, načelnik Gradiške. 

A tko krade izolaciju i šta s njome radi, Srpska info saznala je kroz razgovor sa mještanima obližnjih sela. 

"Vandali kradu i žicu kojom je put ograđen, a najviše dijelove zvučnog zida. Oni time pokrivaju kokošinjce ili ograđuju torove za svinje i drugu stoku. Prave i klupe za sjedenje i koješta. To treba istražiti. Smatramo da nije teško otkriti počinioce", kažu anonimni sagovornici u Vilusima ispred seoske prodavnice, gdje često diskutuju o ovoj temi.

U Policijskoj upravi Gradiška kažu da prošle i ove godine nisu imali prijava o krađi panela zvučne izolacije na autoputu.

"Prije nekoliko godina, kada je u okolini Nove Topole ukradeno nekoliko panela, to je prijavljeno i mi smo istraživali, ali se ne sjećam ishoda jer je zaista bilo davno", kazao je Bojan Škorić, načelnik Policijske uprave Gradiška.


Tagovi

Krađa Paneli Autoput Zvučni zid Zoran Adžić Bojan Škorić


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]