Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FARMA II
  • 24.04.2020. 09:30

Pokreće se online kampanja za podršku poljoprivrednicima

Aktuelnom situacijom najviše su pogođeni mali poljoprivredni proizvođači, zbog ograničenog kretanja. Istovremeno i prehrambenim trgovinama postao je izazov privlačiti nove potrošače, ali i zadržati postojeće. Iz tog razloga je ovaj projekat dobro rješenje za njih.

Foto: Jelena Gajić Đokić (ilustracija)
  • 137
  • 24
  • 0

U cilju promovisanja i podrške poljoprivrednika, kako bi se olakšale promjene nastale postojećom pandemijom, pokrenut je projekat razvoja tržišne poljoprivrede (FARMA II). Kampanja će biti aktivna početkom maja, a finansira je Vlada Kraljevine Švedske i USAID. Ovim putem planira se obuhvatiti minimum 100 malih poljoprivrednika, ali takođe i 10 trgovina i 10 restorana.

Na ovaj način podržalo bi se i povećanje obima kupaca, potražnje, zaposlenosti, a samim tim prevazišla bi se ekonomska kriza, kako navodi farmabih.ba

Podrška malim biznisima

Kako bi se ova zamisao uspješno realizovala, FARMA II će zaključiti ugovor sa pružaocem usluga, što u ovom slučaju može biti registrovana firma u BiH, nevladina, neprofitna ili profitna organizacija, a koja posluje u skladu sa ovdašnjim zakonima. Potrebno je da poduzetnik ima odgovarajuću ekspertizu, kako bi mogao da sprovede projekat, koji će krenuti da se realizuje u što kraćem vremenskom periodu nakon potpisivanja ugovora. 

"Pokrećemo promotivnu kampanju za male biznise kako bi im pomogli da se nose sa promjenama u privredi, nastalim zbog COVID-19 pandemije. Mi ćemo raditi na tome da ih podržimo u povećanju broja kupaca, održanju nivoa zaposlenosti, ali da prežive ekonomsku krizu", objasnio je Bill Mays, šef FARMA II kampanje.

Rješenje za ograničeno kretanje

Aktuelnom situacijom najviše su pogođeni mali poljoprivredni proizvođači, zbog ograničenog kretanja. Istovremeno i prehrambenim trgovinama postao je izazov privlačiti nove potrošače, ali i zadržati postojeće. Iz tog razloga je ovaj projekat dobro rješenje za njih, kako bi se mogli što lakše prilagoditi situaciji, razviti nov način u poslovanju, ali i zadržati ga nakon što pandemija prođe. 

Zahtjev možete naći u dokumentu ispod teksta

Svi zainteresovani koji ispunjavaju uslove poziva, mogu popuniti Zahtjev za ponude (Request for Proposals - RFP), dostupan samo na engleskom jeziku. Rok za prijavljivanje je 6. maj, do 16 sati. 

Kako do više informacija?

Svi zainteresovani se mogu javiti ako imaju nekih pitanja i nedoumica i putem elektronske pošte, na adresu: grants@farmabih.ba, do 29. aprila u 16 sati. Odgovori na pitanja biti će objavljeni na web stranici projekta: www.farmabih.ba.

Takođe, sve dodatne informacije oko posla i uputstva za predavanje prijedloga biti će organizovane preko Zoom platforme, 30. aprila u 14 sati. Prijavljivanje za instrukcije ovim putem šalju se elektronskom poštom, na adresu: grants@farmabih.ba, do 29. aprila 2020. godine, u 16 sati. 


Dokumenti


Tagovi

Tržišna poljoprivreda FARMA II Ekonomska kriza Posljedice pandemije Registrovana firma Poljoprivredni proizvođači Bill Mays Prehrambene trgovine


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]