Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nezakonit ribolov
  • 18.07.2019. 11:15
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Obodnik, Kotor Varoš

Poginuo tridesetogodišnjak u nezakonitom ribolovu strujom

Tridesetogodišnjak je ribu lovio sa B.M. koji je nakon svega lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo "Nezakonit ribolov".

Foto: Facebook/Mari Mar
  • 144
  • 13
  • 0

Tridesetogodišnjak je u subotu, 13. jula, na obali rijeke Vrbanja, u mjestu Obodnik Kotor Varoš, lovio ribu u društvu B.M., uz pomoć električne energije što je nezakonito i vrlo opasno. Stvari su pošle po zlu, a od posljedica je 30-godišnjak zadobio povrede te preminuo. 

Policijski službenici Policijske stanice Kotor Varoš, 13.07.2019. godine oko 13 časova, postupili su po zaprimljenoj prijavi da je u Dom zdravlja Kotor Varoš dovezeno beživotno tijelo tridesetogodišnjaka, a koje je prethodno izvučeno iz rijeke Vrbanja. 

Izvršili su uviđaj na licu mjesta, a daljim radom utvrdili da je tridesetogodišnjak bio u društvu sa B.M. i da su pomoću električne energije nezakonito lovili ribu u rijeci Vrbanji, te da je od posljedica navedenog zadobio povrede od kojih je preminuo.

B.M. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo "Nezakonit ribolov", a istog dana lišena je slobode i O.M. zbog sumnje da je izvršila krivično djelo "Sprečavanje dokazivanja", jer je sa lica mjesta uklonila sredstva kojim su dvojica ribolovaca nezakonito pokušavali izloviti ribu. 

O svim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv pomenutih lica za navedena krivična djela.


Tagovi

Nezakonit ribolov Ribolov strujom Krivolov Rijeka Vrbanja


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.