Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nezadovoljni poljoprivredni proizvođači
  • 16.07.2015. 11:30

Podjela povrća u znak protesta

Poljoprivredni proizvođači FBiH najavili su podjelu povrća danas, u 11:55 sati ispred Ministarstva finansija u Sarajevu, kao znak protesta zbog nezadovoljstva odnosom vlasti prema domaćoj proizvodnji.

Foto: depositphotos.com
  • 57
  • 2
  • 0

Iz Saveza poljoprivrednih proizvođača FBiH za danas, 16.07.2015. godine u 11:55 sati najavili su podjelu sezonskih poljoprivrednih proizvoda ispred zgrade Federalnog ministarstva finansija u Sarajevu, a kao znak protesta zbog neisplaćenih poticaja za prošlu godinu.

Nezadovoljstvo stanjem u poljoprivredi

Proizvođači su nezadovoljni stanjem u poljoprivredi ali i odnosom vlasti prema domaćoj proizvodnji, a do ministrice finansija, Jelke Miličević nisu uspjeli doći, ali ne odustaju. Ovakav jedan protest održao se i početkom mjeseca, a ako ni ovaj ne bude pokazao rezultate, poljoprivredni proizvođači su spremni i na masovnije proteste koji bi tada uključivali i obustavu rada Vlade FBiH.

Iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, u srijedu, 15.07.2015. godine obavijestili su proizvođače mlijeka da su isplatili zaostale poticaje za kravlje mlijeko iz jula 2014. godine u iznosu od 2.760.037,50 KM za 6.416 korisnika i 0,30 feninga po litru. Poručili su tom prilikom kako će i dalje raditi na stabilizaciji stanja i i osiguranju redovnosti isplate poticajnih sredstava.

Zahtijevaju se isplate poticaja za sve proizvodnje

No, kako je predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH, Avdo Muslimović, istakao za Oslobođenje, poljoprivrednici žele da im se isplate sva dugovanja, a ne da se isplate vrše ovako parcijalno, malo po malo. Isto tako žele isplatu za sve proizvodnje, i biljnu i životinjsku.

Foto: depositphotos.com; suzbah


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Avdo Muslimović Isplate dugovanja Protest Podjela povrća Poticaji Jelka Miličević Domaća proizvodnja Sezonski poljoprivredni proizvodi