Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sadni materijal
  • 09.05.2021. 14:15
  • Trebinjska regija, Republika Srpska, Trebinje

Podjela besplatnih sadnica paradajza, paprike i nara

Dodijeljivanje rasadnog materijala vrši se u cilju podrške voćarske i povrtarske proizvodnje na tom području, u 2021. godini kako bi se unaprijedila poljoprivredna proizvodnja.

Foto: Julijana Kuzmić (ilustracija)
  • 397
  • 393
  • 0

Trebinjski Agrarni fond do kraja ovog mjeseca podijeliti će tamošnjim poljoprivrednicima velike količine rasadnog materijala paprika i paradajza iz sopstvenih plastenika, kao i kontejnerske sadnice nara. U ove svrhe raspisan je Javni poziv za sve zainteresovane proizvođače. Cilj je povećati zemljišne površine pod zasadima mediteranskih kultura na tom području. 

Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu sadnica rasada i nara imaju sva fizička lica čije je prebivalište na području opštine Trebinje i koji ispunjavaju neophodne uslove. 

Kompletan tekst poziva možete naći u dokumentima ispod teksta

Prema riječima direktora Fonda, Veselina Dutine, podijela rasadnog materijala vrši se u cilju podrške voćarske i povrtarske proizvodnje na tom području, u 2021. godini kako bi se unaprijedila poljoprivredna proizvodnja. Pored toga, namjera je i da se razvije kooperantska saradnja pomenute ustanove s odabranim korisnicima, što će doprinjeti intenzivnijem osnaživanju poljoprivrednih domaćinstava u tom kraju. 

Prednost za sadnice nara imaju nezaposleni

Prioritet za dodjelu presadnica paprike i paradajza će imati kooperanti koji će s Fondom potpisati ugovore u cilju organizovanog otkupa navedenog povrća i koji će imati posebno definisane uslove i obaveze tako da će svi poljoprivredni proizvođači ostvariti pravo na dodjelu 200 do 300 komada rasada ovih povrtarskih vrsta, čije će plodove po dogovorenim cijenama i količinama predati na otkup Agrarnom fondu.

"Kada su u pitanju sadnice nara, one mogu biti dodijeljene svim fizičkim licima s prebivalištem u Trebinju, ali će morati ispunjavati uslove da su upisani u bazu poljoprivrednih proizvođača našeg grada i u registar korisnika podsticajnih sredstava grada Trebinja", rekao je Dutina za Nezavisne

Prednosti prilikom dodjele sadnica nara imaće nezaposleni podnosioci zahtjeva, koji će za to morati priložiti kao dokaz i potvrdu Zavoda za zapošljavanje.


Dokumenti


Tagovi

Sadni materijal Kontejnerske sadnice Kooperantska saradnja Organizovani otkup Veselin Dutina Sadnice nara Sadnice paprike Sadnice paradajza


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.