Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • sjemenski materijal
  • 27.04.2021. 17:00
  • Sarajevsko-romanijska regija, Republika Srpska, Istočno Sarajevo

Podijeljeno 25 besplatnih sjemenskih paketa proizvođačima

Pomenuti sjemenski paketi sadrže 30 kilograma krompira, tri kilograma luka i sitna sjemena, koja su potrebna za jednu četvoročlanu porodicu.

Foto: Marija Manojlović (ilustracija)
  • 188
  • 155
  • 0

Agrarni fond grada Istočno Sarajevo podijelio je danas na Sokocu 25 besplatnih sjemenskih paketa za vlasnike manjih poljoprivrednih gazdinstava, koji su se prijavili na ranije raspisani Javni poziv.

Direktor Fonda, Ivana Novaković, izjavila je da pomenuti sjemenski paketi sadrže 30 kilograma krompira, tri kilograma luka i sitna sjemena, koja su potrebna za jednu četvoročlanu porodicu, navodi Srna.

Cilj je da se pomognu mala domaćinstva i da im se poboljša budžet pri nabavci sjemenskog materijala za proljećnu sjetvu.

"Sa područja opštine Sokolac na raspisani konkurs prijavilo se 25 poljoprivrednih proizvođača za sjemenske pakete koje dijelimo danas, a rasad za plasteničku proizvodnju zbog vremenskih uslova podijelićemo naredne sedmice", rekla je Novaković.

Obezbijeđeno ukupno 200 komada

Ona je dodala da je Agrarni fond grada Istočno Sarajevo obezbijedio ukupno 200 paketa - 100 sjemenskih i 100 rasada za plasteničku proizvodnju za pomoć domaćinstvima u šest gradskih opština.

Takođe je podsjetila da su sjemena već podijeljena u Istočnom Novom Sarajevu i Istočnoj Ilidži, a danas su besplatan sjemenski materijal dobila domaćinstva na Sokocu, Palama i Istočnom Starom Gradu.

Pored toga naglasila je da će u toku sljedeće sedmice za gazdinstva sa teritorije navedenih lokalnih samouprava biti podijeljeni i paketi rasada za plastenike.

Besplatni paketi sjemenskog materijala za mala poljoprivredna gazdinstva

Penzionerka sa Sokoca, Milena Kosanović, kazala je da se raduje besplatnom sjemenskom paketu jer od svoje penzije, koja je 118 KM ne bi mogla kupiti sve što je potrebno da sebi obezbijedi osnovne povrtarske vrste.

Agrarni fond grada Istočno Sarajevo osnovan je prije dvije godine i njegova uloga je razvoj poljoprivredne proizvodnje u šest opština sa teritorije grada.

Fond funkcioniše u saradnji sa Mistarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i gradskim opštinama.


Tagovi

Podijela sjemenskih paketa Besplatni sjemenski paketi Sjemenski materijal Proizvodnja povrća Rasad povrća Plastenički uzgoj Ivana Novaković


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !