• Proizvodnja šljive
  • 29.10.2019. 16:30
  • Sarajevsko-romanijska regija, Republika Srpska, Uvac, Rudo

Podignite zasad šljive na 20 ari - dobivate 130 sadnica, sustav za navodnjavanje...

PZ "Uvac-Rudo" objavilo je drugi poziv realizacije projekta "Proizvodnja šljive" koji je otvoren do 7. novembra.

Foto: Pixabay/manfredrichter
  • 235
  • 28
  • 0

Poljoprivredna zadruga "Uvac-Rudo" poziva sve zainteresovane za podizanje zasada šljive da uzmu učešće u Drugom pozivu realizacije projekta "Proizvodnja šljive" .

U obavijesti na Facebook stranici ističu kako se ovaj projekat realizuje uz finansijsku podršku opštine Rudo u iznosu od 50% i Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata (APCU) u iznosu od 40%, dok sami korisnici učestvuju sa samo 10% sredstava.

Zasadi se podižu na površini od 20 ari (2.000 m2), a korisnik pored 130 sadnica šljive, dobija sistem za navodnjavanje, đubriva, sredstva za prihranu i zaštitu.

Poziv je otvoren do 7. novembra 2019., a zainteresovani se mogu prijaviti u prostorijama zadruge na Uvcu svakim radnim danom od 8 do 15 časova. 

Podsjetimo, PZ "Uvac-Rudo" osnovana je još 2013. godine  iz velike potrebe proizvođača malina da se udruže kako bi dobili bolju cijenu, ali i da bi ispravili nedostatke prisutne na tržištu maline. Danas im je osnovna djelatnost otkup voća, a zadruga ima i svoju vlastitu poljoprivrednu apoteku, kao i prodavnicu u kojoj se mogu kupiti njihovi proizvodi. 

Nenad Ljubojević: Prerada malina je ključ opstanka malinara

Posjeduju i hladnjaču kapaciteta 250 tona, kao i plastenik u kojem proizvode kontejnerske sadnice maline.


Tagovi

Proizvodnja šljive Uvac Rudo Poljoprivredna zadruga Projekt Sadnice Učešće


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

od 347 mNV do 921mNV Sto bi Merlin u pjesmi rekao: "Na vrhu uvijek ima mjesta, ako se krene sa dna"... Pročitaj cijelu bilješku »