Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Statistika
  • 25.05.2023. 13:30

Počinje istraživanje o zasijanim površinama i procjena prinosa

Anketom će biti obuhvaćeno oko 3.800 poljoprivrednih gazdinstva, od čega oko 3.360 porodičnih i 420 gazdinstava pravnih lica i preduzetnika

Foto: Depositphotos/budabar
  • 140
  • 22
  • 0

U periodu od 25. maja do 10. juna ove godine bit će obavljeno ovodišnje istraživanje o zasijanim površinama na kraju proljetne sjetve i procjena prinosa ranih kultura u Republici Srpskoj.

Anketom će biti obuhvaćeno oko 3.800 poljoprivrednih gazdinstva, od čega oko 3.360 porodičnih i 420 gazdinstava pravnih lica i preduzetnika. Anketiranje će se obaviti na slučajno odabranom uzorku, telefonskim putem uz pomoć angažovanih ovlaštenih anketara Zavoda.

"Ovom statističkom aktivnošću će se, prema definicijama propisanim važećim EU regulativama, metodološkim uputstvima i preporukama Eurostata, prikupiti podaci o površini korišćenog poljoprivrednog zemljišta, ostvarenoj sjetvi i očekivanim prinosima ranih kultura", saopćili su iz Republičkog zavoda za statistku.

Prikupljeni podaci o poljoprivrednim gazdinstvima su povjerljivi i koristiće se isključivo u statističke svrhe, a u skladu sa Zakonom o statistici RS. Iz Zavoda pozivaju sva poljoprivredna gazdinstva koja su izabrana uzorkom, da prihvate saradnju i daju odgovore ovlaštenim anketarima.

 


Tagovi

Istraživanje Zasijane površine Procjena prinosa Statistički podaci Poljoprivreda Gazdinstva


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.