Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede RS
  • 19.04.2017. 16:00

Plavi dizel samo za registrovana gazdinstva

Ministarstvo poljoprivrede RS demantovalo je navode šefa delegacije EU u BiH Lars-Gunara Vigemarka da ni Republika Srpska ni Federacija BiH nemaju Registar poljoprivrednih proizvođača.

Foto: Bigstockphoto/spectator
  • 958
  • 57
  • 0

Povodom izjave šefa delegacije EU u BiH Lars-Gunara Vigemarka da ni Republika Srpska ni Federacija BiH nemaju Registar poljoprivrednih proizvođača, reagovalo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. Kako podsjećaju Registar poljoprivrednih proizvođača u Republici Srpskoj uveden je još 2008. godine i u njemu je trenutno upisano oko 35.000 poljoprivrednih proizvođača.

Ministarstvo podsjeća da od 2008. godine u Republici Srpskoj teče proces registracije poljoprivrednih proizvođača, te da je 2013. godine izvršen proces preregistracije koji je u potpunosti usklađen sa kriterijima EU, a od tada, uspješno, teče i proces podjele "plavog dizela" poljoprivrednicima u Republici Srpskoj.

"Mjera regresiranog goriva odnosi se isključivo na registrovana poljoprivredna gazdinstva, bilo da se radi o fizičkim ili pravnim licima, a "plavi dizel" se isporučuje samo za korištene poljoprivredne površine", naglašavaju iz Ministarstva.

Vigemark je, navode, u emisiji "Pečat" emitovanoj na Radio televiziji Republike Srpske rekao da ni RS ni Federacija BiH nemaju Registar poljoprivrednih proizvođača, te da nema podatka ko jeste, a ko nije poljoprivredni proizvođač, te da su s tim u vezi moguće zloupotrebe prilikom korištenja "plavog dizela".

Foto: Bigstockphoto/spectator


Tagovi

Ministar poljoprivrede RS Registar Gorivo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

17

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 10

Katastrofu, propast ćemo! 58,8%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 29,4%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,9%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,9%

Pregled ankete

Pregled ankete