Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Porez na meso
  • 22.09.2022. 15:00

PETA poziva na zabranu seksa i razmnožavanja muškarcima koji jedu meso

Stil života i prehrambene navike muškaraca podrazumijevaju konzumaciju većih količina mesa i ispuštanje 41 posto više stakleničkih gasova

Foto: Depositphoto/manya_peace_45
  • 383
  • 57
  • 0

Organizacija za prava životinja PETA je pozvala na uvođenje poreza na meso i zabranu seksa ili razmnožavanja za muškarce koji ga jedu. Poziv je upućen kako bi se spasila životna sredina.

Muškarci su značajnije uključeni u klimatske promjene. Njihov stil života i prehrambene navike podrazumijevaju konzumaciju većih količina ove vrste hrane i ispuštanje 41 posto više stakleničkih gasova.

Žene više doprinose zaštiti klime, objavljeno je u studiji koju je u novembru 2021. objavio online znanstveni časopis PLOS ONE. 

Muškarci jedu previše mesa

"Muškarci su mnogo gori za životnu sredinu od žena, jer jedu previše mesa...", izjavio je vođa kampanje njemačkog tima PETA, Daniel Cox

Nada se da će žene pomoći "spasiti svijet" zabranom seksa za muškarce koji jedu takvu hranu. Naveo je da one više ne trebaju one koji svoju muškost dokazuju kroz konzumaciju mesa životinja, roštiljajući, jer nanose štetu okolini.

Izražavanje muškosti (Foto: Depositphoto/YAYImages)

Zabraniti sex ili razmnožavanje za sve nevegetarijance

Cox smatra da je uvođenje poreza na meso od 41 posto za muškarce primjereno. Za Bild je izjavio da da bi za globalne promjene bila potrebna zabrana seksa ili reprodukcije za sve muškarce koji ga jedu. Išao je toliko daleko te izračunao da bi se tako uštedjelo 58,6 t ekvivalenata CO2 tokom godine za svako nerođeno dijete.

Političari negoduju zbog ovakvih stavova i smatraju ovu kampanju krajnje sramotnom, piše Agrarheute.

Bilo je i poziva da se tvorcima ovakvih ideja zabrani da razmišljaju. Zapitali su se za koga čuvamo klimu. Prozvali su degutantnim okrivljivanje djeca za proizvodnju štetnog CO2.


Tagovi

PETA Porez na meso Poziv Zabrana Jedenje mesa Klimatske promjene Muškarci


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

🍇🏀 Nego, šta košarkaš zna o lozi? Pa, rekli bismo mnogo! Barem kada je u pitanju naš #junaksela jer je uz nju rastao 🔻