Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Investicije u poljoprivredu
  • 01.02.2023. 13:30

Pet miliona KM u javnom pozivu za podršku investicijama

Nočana sredstva su dostupna kroz projekte za podršku investicijama u preradu i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Foto: Depositphotos/ yakovlevadaria
  • 99
  • 53
  • 0

Novi javni poziv je objavljen u okviru projekata EU4Agri i EU4Agri-rikaveri, koje finansira Evropska unija, vrijedan pet miliona KM za podršku investicijama u preradu i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Na javni poziv mogu se prijaviti zanatlije, preduzetnici, zadruge i preduzeća, mikro, mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju manje od 250 radnika, te svi projekti koji se isključivo odnose na proizvodnju proizvoda za ljudsku prehranu, a u okviru sektora prerade voća, gljiva, ljekobilja, začinskog bilja, vinarstva i prerade maslina, povrća, mlijeka, meda, mesa, jaja, prerade i konzerviranje riba, prerade žitarica, te proizvodnja gotove hrane i jela.

Podnosioci prijave mogu podnijeti samo jedan prijedlog projekta. Podnosioci moraju biti samostalni, odnosno ne može biti više podnosioca u okviru jednog projekta. Prijaviti se ne mogu podnosioci koji su u prethodnom periodu koristili finansijska sredstva.

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 30.000 KM do 300.000 KM i mogu se koristiti samo za finansiranje prihvatljivih troškova. Navedeni iznosi ne uključuju PDV koji se smatra neprihvatljivim troškom.

Prijave se mogu podnijeti do 6. marta do 15.00 h, isključivo posredstvom elektronskog sistema dostave prijava putem ovog linka

U okviru EU4Agri, EU podržava jačanje konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH. U okviru EU4Agri-rikaveri, EU pruža podršku BiH u ublažavanju ekonomskih efekata pandemije virusa korona na poljoprivredno-prehrambena preduzeća i operatere ruralnog turizma, te osiguranje kontinuiteta njihovog poslovanja.


Tagovi

Javni poziv EU4Agri EU4Agri-rikaveri Investivije u preradu


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete