Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tuzlanski kanton
  • 26.05.2017. 10:00

Parom zagrijani plastenici daju urod cijele godine

Investitori iz Katara, Bahreina i Saudijske Arabije, iskazali interes za projekat "Cjelogodišnja plastenička proizvodnja korištenjem pare za zagrijavanje plastenika".

  • 1.349
  • 102
  • 0

U Sarajevu je uspješno održana vodeća investicijska konferencija u regiji jugoistočne Evrope - Sarajevo Business Forum (SBF) 2017, koja je ove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine okupila gotovo 1.700 učesnika iz 30 zemalja svijeta.

Već osmu godinu, Sarajevo Business Forum okuplja vodeće investitore i poslovne ljude iz cijeloga svijeta, pružajući im priliku da se upoznaju sa mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona.

Tuzlanski projekti

Investitorima je na ovogodišnjoj konferenciji SBF, koja je održana pod motom "Jedan region - jedna ekonomija", predstavljeno i nekoliko projekata iz Tuzlanskog kantona.

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona je, u saradnji sa partnerima, predstavilo dva projektna prijedloga. Prvi je "Cjelogodišnja plastenička proizvodnja korištenjem pare za zagrijavanje plastenika" u saradnji sa Udruženjem Nezavisni biro za razvoj (NBR) iz Gradačca te projekat „Nexus Development Program" u saradnji sa Udruženjem Magic Factory - Tvornica Magije iz Tuzle.

Delegacija Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Begom Gutićem i ministrom industrije, energetike i rudarstva Srđanom Mićanovićem, uzela je učešće na ovogodišnjoj SBF konferenciji, te su tom prilikom obavljeni razgovori sa šest potencijalnih investitora iz Katara, Bahreina i Saudijske Arabije, koji su iskazali interes za projekat „Cjelogodišnja plastenička proizvodnja korištenjem pare za zagrijavanje plastenika" i jednim investitorom iz Indije, zainteresovanim za projekat „Nexus Development Program".

Inicijalna kapsula

Uspostavljanje mreže kontakata na Sarajevo Business Forumu, predstavlja inicijalnu kapsulu za uspješnu implementaciju predstavljenih projekata, te će Vlada Tuzlanskog kantona i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima koji bi u konačnici doveli do formalizacije saradnje sa investitorima i uspješne implementacije i realizacije pomenutih projekata.


Tagovi

Beg Gutić Srđan Mićanović Sarajevo Business Forum Tuzlanski kanton Plastenička proizvodnja Plastenici na paru


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

18

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 11

Katastrofu, propast ćemo! 61,1%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 27,8%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,6%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,6%

Pregled ankete

Pregled ankete