Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kontrola korova
  • 16.11.2022. 18:00

Pametna kontrola korova zahvaljujući modernom sistemu kamera

Dvije kamere prate situaciju na terenu, što omogućava precizno i efikasno okopavanje.

Foto: LEMKEN
  • 56
  • 19
  • 0

Za postojeće Lemken Steketee mašine za okopavanje sada su putem ažuriranja softvera dostupne funkcije Combi Cam i AutoSwitch Cam koje poboljšavaju kontrolu i detekciju redova.

Zahvaljujući modernom sistemu kamera, okopavanje se može obavljati precizno i efikasno, poručuju u Lemkenu. U Steketee mašinama za okopavanje novi Combi Cam Mode se automatski aktivira. Sistem generiše superponiranu sliku s obje kamere i radi s dvostruko više vizuelnih informacija. Druga kamera se može koristiti da se osigura detekcija redova, posebno u heterogenoj, rijetkoj vegetaciji i neujednačenom usjevu.

Ove mogućnosti predstavljaju olakšanje za vozače jer više nije potrebno ručno prebacivanje između dvije kamere. Moguće je odabrati samo jednu koja ima dobru vidljivost ili ako je druga izvan granice polja.

Steketee okvir za širu primjenu kultivatora - ima kamere i džojstik

Alternativno, AutoSwitch Cam Mode može se aktivirati putem postavki. Kada je u ovom režimu, mašina se automatski kontroliše preko kamere koja prima najbolju sliku. Sistem se uključuje čim kvalitet slike padne ispod postavljenog praga. Ovo osigurava preciznu kontrolu i vođenje redova do sljedećeg okretanja.


Tagovi

LEMKEN Steketee AutoSwitch Cam Combi Cam Okopavanje Sistem kamera Mašina za okopavanje Kontrola korova


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.