Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 31.01.2023. 16:30

Ovo je početak seljačke bune: Poljoprivrednici u Srbiji dogovaraju protest, ide se u Beograd

Ne želimo nerede, već da stavimo do znanja od predsjednika države do najobičnijeg građanina da mi više ne možemo da živimo od poljoprivrede i hranimo ovaj narod, rekao je predsjednik SPAS-a Zoran Milićević.

Foto: Nedeljko Savić (ilustracija)
  • 76
  • 13
  • 0

Sabor proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS), podržao je stočare koji su izrazili bunt prosipanjem mlijeka u Mrčajevcima i najavio da je na jučerašnjem sastanku Odbora SPAS-a u Bavaništu zaključeno da se 3. februara krene u protest.

"Ovo je početak seljačke bune. Ne želimo nerede, već da stavimo do znanja od predsjednika države do najobičnijeg građanina da mi više ne možemo da živimo od poljoprivrede i hranimo ovaj narod. Još uvijek dogovaramo detalje protesta, ali se ide u Beograd sigurno", rekao je predsjednik SPAS-a Zoran Milićević.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici poljoprivrendih udruženja stočara i ratara opštine Kraljevo, Sombor, Odžaci, Novi Sad, Požarevac, Kragujevac i drugih. 

Šta se zahtjeva?

U planu je borba za zajednički cilj, koja će početi uručenjem zahtjeva predsjedniku Odbora za poljoprivredu Marijanu Rističeviću, a koje su predali zajedno sa predsjednikom Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije (NAPS) Jovicom Jakšićem.

"Tražimo između ostalog, isplatu svih zaostalih subvencija, ne samo iz prošle 2022. godine, već od 2012. Zatim tražimo zabranu prekomjernog uvoza prasadi bez carina, povećanje subvencija po grlu i drugo."

Takođe, tražiće i smjenu aktuelne ministarke zato što se "ne razumije" u poljoprivredu.

"Mi ne znamo šta sa njom da se dogovaramo, kad ona nije u ovoj sferi poljoprivrede. Ne znamo šta da polemišemo, kad ona kaže, poljoprivrednici treba da imaju razumijevanja. Da li treba ja da kažem svinjama, nemojte da jedete dva-tri mjeseca, dok se ministarka ne smiluje da nam uplati subvencije", slikovito je opisao Milićević.


Tagovi

Protest Zoran Milićević Jovica Jakšić Marijan Rističević Nezadovoljni poljoprivrednici Subvencije Isplata Protesti u Srbiji


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete