Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede RS
  • 25.06.2017. 08:00

Osniva se Korisnički servis za sušu

Predstavljen je projekt "DriDanube – Rizici od suše u dunavskoj regiji" čiji je glavni cilj povećanje kapaciteta upravljanja rizikom od suše u regionu Dunava.

Foto: Bigstock/Czamfir
  • 403
  • 23
  • 0

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, predstavljen je projekat "DriDanube - Rizici od suše u dunavskoj regiji" čiji je glavni cilj povećanje kapaciteta upravljanja rizikom od suše u regionu Dunava.

Jedan od glavnih proizvoda projekta biće Korisnički servis za sušu koji će omogućiti preciznije i efikasnije praćenje suše i blagovremeno rano upozorenje, kao i poboljšanje procesa donošenja odluka u svim dijelovima ciklusa upravljanja sušom.

Očekivani rezultati su i poboljšanje hitne reakcije na sušu, kao i bolja saradnja među operativnim službama i organima u Podunavlju, na nacionalnom i regionalnom nivou.

Projekat, koji vodi Agencija za zaštitu životne sredine Slovenije, ostvaruje se kroz IPA projekte, a u realizaciju su uključene istitucije iz sedam zemalja članica Evropske Unije, kao i institucije iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske učestvuje u projektu kao IPA partner iz Bosne i Hercegovine.

Foto: Bigstock/Czamfir


Tagovi

DriDanube Suša Rizik od Suše Dunav Dunavska regija IPA Evropska unija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.