Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 25.08.2019. 14:00

Opština Srbac raspisala javni poziv za novčane poticaje u poljoprivredi

Sredstva će biti usmjerena za poticaj za proizvedeno i prodano povrće u zaštićenom prostoru (plastenicima), za sufinanciranje postavljanja ušnih markica za kvalitetnu tovnu telad, za sufinanciranje nabave priključaka za poljoprivrednu mehanizaciju.

Foto: Depositphotos/vodolej
  • 86
  • 11
  • 0

Načelnik općine Srbac, Mlađan Dragosavljević objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na novčane poticaje u poljoprivredi za 2019. godinu.

Sredstva će biti usmjerena za poticaj za proizvedeno i prodano povrće u zaštićenom prostoru (plastenicima) u iznosu do 7.500 KM. Krajnji rok za podnošenje zahtjeva po ovom osnovu je 30. septembar 2019. godine.

Isti iznos bit će izdvojen i za sufinanciranje postavljanja ušnih markica za kvalitetnu tovnu telad, a krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 31. oktobar 2019. godine.

Predviđen je i iznos od 7.500 KM za sufinanciranje nabave priključaka za poljoprivrednu mehanizaciju. Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 30. septembar 2019. godine.

U skladu sa Programom osiguranja i korištenja novčanih sredstava za poticanje razvoja poljoprivrede u 2019. godini još ranije je izdvojeno 20 tisuća KM za nabavku 20 plastenika u sklopu projekta "Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima", koga zajednički financiraju Općina Srbac i Humanitarna organizacija "MAID".

Tko može ostvariti poticaj?

Poticaje mogu ostvariti podnositelji zahtjeva s prebivalištem, odnosno sjedištem na području općine Srbac koji zadovoljavaju ostale uvjete utvrđene Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja novčanih poticaja u poljoprivredi za 2019. godinu koji se može pročitati ovdje.

Javni poziv: tarifne kvote za uvoz poljoprivrednih proizvoda za IV. kvartal 2019.

Analizu zahtjeva dostavljenih po javnom pozivu vršiće komisija na temelju navedenog Pravilnika.

Obrasci zahtjeva mogu se dobiti u Centru za pružanje usluga građanima (šalter sala), Odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Srbac i našoj internet stranici klikom na ovaj link. Zahtjevi podneseni izvan utvrđene forme i roka neće biti uzeti u razmatranje.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Srbac.


Tagovi

Javni poziv Opština Srbac Poljoprivreda Poticaj