AgroKlub.ba

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Poljoprivredne vijesti » Opština Bratunac daje bespovratna sredstva za registraciju djelatnosti

Opština Bratunac daje bespovratna sredstva za registraciju djelatnosti

Bespovratna sredstva

Opština Bratunac daje bespovratna sredstva za registraciju djelatnosti

Datum: 11.01.2018. 11:30

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Predviđena pomoć je od 5.000 KM za muškarce, odnosno 6.000 KM za žene. Požurite jer je rok za podnošenje zahtjeva do 23. januara 2018.

Opština Bratunac raspisala je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku poljoprivrednim proizvođačima pri registraciji djelatnosti za poljoprivredne preduzetnike, u okviru kojeg je predviđena pomoć od 5.000 KM za muškarce, odnosno 6.000 KM za žene.

Obaveza korisnika podsticaja je da odmah nakon registracije preduzetništva prijave jednog radnika i izmiruju sve obaveze po osnovu tog zaposlenja, objavljeno je na stranici Opštine.

Rok do 23. januara

Rok za podnošenje zahtjeva je do 23. januara 2018., a sedam dana nakon roka zajednička komisija Opštine i UNDP-a analiziraće prijave i objaviti spisak poljoprivrednika koji ispunjavaju uslove konkursa.

Pravo na kandidovanje za podsticaj imaju svi bratunački poljoprivrednici koji se registruju u ovoj opštini kao poljoprivredni preduzetnici. Prvi dio sredstava namijenjen je za registrovanje i troškove koje će korisnici imati u prvoj godini poslovanja.

Izvor: oslobodjenje.ba, Foto: Kapa65/pixabay.com

Broj pregleda članka: 375; Uspješnost članka: 30.75

Tagovi: Poljoprivrednici, Bespovratna sredstva, Opština Bratunac, Registracija djelatnosti

Ključne riječi članka: opstina, bratunac, daje, bespovratna, sredstva, za, registraciju, djelatnosti,


Karolina Tušek

Svi tekstovi autora

Autorica Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!