AgroKlub.ba

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Poljoprivredne vijesti » Omladinskim zadrugama do razvoja poljoprivrede

Omladinskim zadrugama do razvoja poljoprivrede

Studenti u ministarstvu

Omladinskim zadrugama do razvoja poljoprivrede

Datum: 17.05.2017. 10:00

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Studenti Tehnološkog fakulteta iz Tuzle posjetili su Federalno ministarstvo poljoprivrede.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić sastali su se sa profesorima i studentima Odsjeka za agronomiju Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, navode u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

"Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva usko surađuje sa Poljoprivredno-prehrambenim fakultetom u Sarajevu, a pojedini njihovi studenti obavili su i pripravnički staž u Ministarstvu. Sličnu suradnju želimo i sa Tehnološkim fakultetom u Tuzli, kako bi ovi mladi ljudi imali priliku steći prvo radno iskustvo", istaknuo je ministar Dedić nakon sastanka.

Studenti i profesori Tehnološkog fakulteta iznijeli su niz prijedloga za unaprjeđenje sektora poljoprivrede, s posebnim osvrtom na osnivanje omladinskih zadruga.

Ministar Dedić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa studentima i osobljem Tehnološkog fakulteta te predložio potpisivanje sporazuma o suradnji između ovog fakulteta i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Foto: fmpvš

Broj pregleda članka: 363; Uspješnost članka: 23.15

Tagovi: Šemsudin, Dedić, Edin, Ramić, Tehnološki fakultet, Univerzitet u Tuzli, Federalno ministarstvo poljoprivrede vodoprivrede i šumarstv

Ključne riječi članka: omladinskim, zadrugama, do, razvoja, poljoprivrede, poljoprivrede, fakulteta, šumarstva, vodoprivrede, ministar, dedić, tehnološkog, poljoprivrede vodoprivrede, tehnološkog fakulteta


Maja Celing Celić

Svi tekstovi autora

Autorica Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.