• Studenti u ministarstvu
  • 17.05.2017. 10:00

Omladinskim zadrugama do razvoja poljoprivrede

Studenti Tehnološkog fakulteta iz Tuzle posjetili su Federalno ministarstvo poljoprivrede.

Foto: fmpvš
  • 364
  • 23
  • 0

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić sastali su se sa profesorima i studentima Odsjeka za agronomiju Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, navode u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

"Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva usko surađuje sa Poljoprivredno-prehrambenim fakultetom u Sarajevu, a pojedini njihovi studenti obavili su i pripravnički staž u Ministarstvu. Sličnu suradnju želimo i sa Tehnološkim fakultetom u Tuzli, kako bi ovi mladi ljudi imali priliku steći prvo radno iskustvo", istaknuo je ministar Dedić nakon sastanka.

Studenti i profesori Tehnološkog fakulteta iznijeli su niz prijedloga za unaprjeđenje sektora poljoprivrede, s posebnim osvrtom na osnivanje omladinskih zadruga.

Ministar Dedić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa studentima i osobljem Tehnološkog fakulteta te predložio potpisivanje sporazuma o suradnji između ovog fakulteta i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Foto: fmpvš


Tagovi

Šemsudin Dedić Edin Ramić Tehnološki fakultet Univerzitet u Tuzli Federalno ministarstvo poljoprivrede vodoprivrede i šumarstv


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi