Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Animalni otpad
  • 11.07.2019. 15:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Tuzla

Oguljene i bačene glave životinja u središtu Tuzle

Osim neugodnog mirisa psi lutalice odbačeno meso i kosti raznose na šire područje što na visokom temperaturama predstavlja veliku opasnost od pojave neke zarazne bolesti, upozorava jedan od građana Tuzle.

Foto: Pixabay/7138475 (ilustracija)
  • 60
  • 17
  • 0

Animalni otpad u središtu Tuzle, u blizini Gradske tržnice uznemirujuća je vijest koja, naravno, najviše smeta građane koji žive u blizini. Naime, na zelenu površinu ispred Fakulteta elektrotehnike Tuzla netko već danima ostavlja otpad životinjskog porijekla. 

Fotografije i video zapis objavio je tuzlanski.ba, a koje je dobio od anonimnog čitatelja. 

"Osim neugodnog mirisa psi lutalice odbačeno meso i kosti raznose na šire područje što na visokom temperaturama predstavlja veliku opasnost od pojave neke zarazne bolesti. Možda neko donese meso s namjerom da nahrani životinje, ali sigurno da je ovakav čin i način neprihvatljiv", napisao je čitatelj koji apeluje na nadležne da istraže ovaj slučaj i sankcionišu one koji na ovakav način odlažu otpad životinjskog porijeka. 

"Postoji drugi način, dosta prikladniji i humaniji da se neka životinja nahrani od ovoga. Jer razbacane oguljene glave životinja ispred visokoškolske ustanove sasvim sigurno nisu jedan tih načina", navodi se u poruci. 

U videu se mogu vidjeti razbacane kosti, između ostaloga, kako se čini i oguljena ovčja glava, ali i jednog psa lutalicu kako se "bori" s njima. 


Tagovi

Animalni otpad Kosti životinja Opasnost od zaraze Centar Tuzle


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.