Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farmerski kalendar
  • 19.12.2017. 13:00

Ogoljeni ruralni šarm na kalendaru za 2018.!

Zanimanje za kalendar ove godine daleko je veće od prethodnih godina.

Foto: Irish Farmer Calendar/FarmerCalendar.com
  • 228
  • 54
  • 0

Prema onome što se da vidjeti, tim koji stoji iza kalendara irskih farmera u 9. godini izlaženja, nadmašio je sam sebe.

Kalendar za 2018. prepun je poljoprivrednog šarma iz Corka, Kilkennya, Wexforda, Tipperaryja, Roscommona, Derryja i Dublina. Farmeri se, naime, pojavljuju u svom punom sjaju (ili barem u toplesu) uz koze, kokoš, francuskog buldoga, ovce, kuniće, paunove i svinje. Kalendar je snimljen na Croan Cottages farmi u Kilkennyju, piše irishcentral.

Autorica Ciara Ryan, rekla je da je zanimanje za kalendar ove godine daleko veće od prethodnih godina. Prva narudžba, pak, stigla im je iz Tucsona u Arizoni, u SAD-u.

No narudžbe stižu i iz drugih mjesta u SAD-u, Australije, Velike Britanije, Njemačke, Brazila, Francuske, Hong Konga i Južne Afrike, očito željnih čari ruralne Irske. Zanimanjem za kalendar ugodno su iznenađeni i Ciara Ryan te fotografi Jan Golden i Ian Shipley.

"Svi su momci bili sjajni i uspjeli su se nasmijati, unatoč tome što je bilo hladno, a oni bez majica", pohvalio ih je Ian.

Sav prihod od kalendara koji stoji 10,99 eura odlazi u Bóthar, dobrotvornu ustanovu koja pomaže obiteljima i zajednicama širom svijeta suočenim s gladi i siromaštvom te se zalaže za održivi način upravljanja zemljištem. Kalendar možete naručiti ovdje, ali i škicnuti irske farmere.

Foto: Irish Farmer Calendar/FarmerCalendar.com


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.