Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 01.06.2015. 12:00

Održani radni sastanci sa mljekarima i voćarima

Ministar Mirjanić održao je radni sastanak na kojem se raspravljalo o pripremi farmi za izvoz mlijeka u EU, a sastao se i sa voćarima gdje je tema bila problematika stanja u voćnjacima nakon elementarnih nepogoda

  • 58
  • 2
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Stevo Mirjanić održao je u nedjelju, 31.05.2015. godine radni sastanak sa predstavnicima Kancelarije za veterinarstvo BiH, Agencije za obilježavanje životinja, Republičkog inspektorata i odgovornim stručnim službama koji čine tim za sprovođenje aktivnosti za ispunjavanje uslova za izvoz mlijeka. Razmatrane su aktivnosti koje su realizovane na pripremi farmi mlijeka za izvoz mlijeka u Evropsku uniju.

Dodatni napori u obilježavanju životinja

Na sastanku je zaključeno da se intenziviraju započete aktivnosti i ulože dodatni napori u obilježavanju svih životinja na farmama u Republici Srpskoj, imajući u vidu da je to jedan od uslova za implementaciju plana razvoja poljoprivrede koji je u potpunosti usaglašen sa okruženjem i odrednicama Evropske unije.

Održan i sastanak s voćarima

Dan ranije, Mirjanić se sastao i sa predstavnicima Udruženja voćara Republike Srpske. Razmatrala se problematika stanja u voćnjacima nakon elementarnih nepogoda grada i olujnog vjetra koja je zahvatila voćnjake Republike Srpske u prethodnom periodu. Iz Ministarstva je tako poručeno da će budućem periodu preduzimati odlučne korake ka rješavanju nastalih šteta, u okvirima svojih nadležnosti, kako bi se prevazišli novonastali problemi u voćnjacima u Republici Srpskoj.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Plan razvoja poljoprivrede Farme mlijeka Stevo Mirjanić Izvoz mlijeka Obilježavanje životinja Voćnjaci Elementarne nepogode