Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredno zemljište
  • 03.05.2020. 16:30

Odlučeno da poljoprivrednici mogu slobodno prelaziti granicu

Vijeće ministara odlučilo je da se poljoprivrednici mogu slobodno kretati preko granice susjednih zemalja, ukoliko imaju imanje sa druge strane granice. Isto važi i za građane susjednih država koji imaju poljoprivredno tlo u BiH.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 82
  • 19
  • 0

Na sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, održanoj u četvrtak, donesena je odluka da poljoprivredni proizvođači iz BiH mogu prelaziti granicu susjednih zemalja, ukoliko imaju poljoprivredno tlo sa jedne i druge strane graničnih prelaza. 

Podsticanje domaće proizvodnje: Kreću nove mjere

Predsjednik Savjeta ministara BiH, Zoran Tegeltija izjavio je da smo u sezoni poljoprivrednih poslova i da je odlukom o utvrđivanju pravila za ulazak stranih državljanina u našu zemlju, omogućeno i da domaći poljoprivredni proizvođači mogu prelaziti u susjedne države kako bi došli do svog zemljišta. Isto važi i za građane koji imaju imanje u Bosni i Hercegovini, ovom odlukom i oni mogu preći granicu, navodi swot.ba

Poljoprivrednici ne moraju u karantin

 Republički štab za vanredne situacije, Republike Srpske definisao je uslove za stanovništvo koje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, da kada se vraćaju u BiH, ne moraju biti u petnaestodnevnom karantinu. 

Sjetva u doba koronavirusa: Ima li dosta sjemena, đubriva i drugog repromaterijala?

Podsjećamo, da su dešavanja oko pandemije COVID-19 virusa, konkretno, zatvaranja granica i ograničavanja kretanja ljudi, ali i roba, nametnula pitanje snabdjevenosti tržišta strateškim životnim namirnicama.

Lanci snabdjevanja poljoprivrednim proizvodima do sada su odolijevali izazovima, a kako će se to odraziti u predstojećem periodu na poljoprivredu naše zemlje jer investicije u agarni sektor nisu trošak već ulaganje u vlastitu državu.


Tagovi

Poljoprivredno tlo Poljoprivredni proizvođači Prelazak granice Poljoprivredna proizvodnja Vijeće ministara Zoran Tegeltija Zatvaranje granica Poljoprivredni proizvodi


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...