Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 12.02.2018. 11:00

Objavljen javni poziv za obuku poljoprivrednih savjetodavaca

Ratarstvo, povrtlarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, stočarstvo, akvakultura, mehanizacije i ekonomike ovih proizvodnja te ruralni razvoj djelatnosti su za koje se može vršiti obuka.

  • 810
  • 75
  • 0

U skladu sa Zakonom o poljoprivrednim savjetodavnim službama ("Službene novine FBiH", broj 66/13), Pravilnikom o obuci, certifikatu i registru poljoprivrednih savjetodavaca ("Službene novine FBiH", broj 38/15), Programom teoretske i praktične obuke za certifikaciju ("Službene novine FBiH", broj 103/17) i Programom obavezne godišnje obuke certifikovanih savjetodavaca ("Službene novine FBiH", broj 103/17) Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je objavilo Javni poziv stručnim i naučno – obrazovnim institucijama za dostavljanje prijava za organiziranje teoretske i praktične obuke, polaganja stručnog ispita i izdavanja certifikata za poljoprivrednog savjetodavca, kao i obavezne godišnje obuke certificiranih savjetodavaca i izdavanje potvrde o pohađanju obuke.

Javni poziv je objavljen u  dnevnim listovima: "Avaz" i "Večernji list" 10.02.2018. godine, a objavljivanje se očekuje i u "Službenim novinama Federacije BiH".

Kriteriji za prijavu

Na Javni poziv se može prijaviti stručna i naučno-obrazovna institucija, koja ima sjedište na teritoriji Federacije BiH, registrirana je za vršenje poslova obrazovanja, stručnih i znanstvenih poslova, ispunjava propisane uvjete nastavnog kadra i raspolaže odgovarajućim prostorom i materijalno-tehničkim sredstvima za provođenje obuka.

Stručna i naučno-obrazovna institucija može podnijeti prijavu za organiziranje teoretske i praktične obuke, polaganja stručnog ispita i izdavanja certifikata za poljoprivrednog savjetodavca i/ili prijavu za organiziranje obavezne godišnje obuke certificiranih savjetodavaca i izdavanje potvrde o pohađanju obuke za jednu ili više slijedećih oblasti savjetodavne djelatnosti:

  • ratarstvo, povrtlarstvo, mehanizacija i ekonomika ove proizvodnje;
  • voćarstvo, mehanizacija i ekonomika ove proizvodnje;
  • vinogradarstvo, mehanizacija i ekonomika ove proizvodnje;
  • stočarstvo, akvakultura, mehanizacija i ekonomika ove proizvodnje;
  • ruralni razvoj.

Rok za dostavljanje prijava

Rok za dostavljanje prijava je 15 dana od dana objave Javnog poziva u "Službenim novinama Federacije BiH". Prijave se podnose  na protokol Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ili putem pošte na adresu: Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, ulica Marka Marulića broj 2, Sarajevo. Tekst javnog poziva potražite na ovoj poveznici, a prijavni obrazac potražite na ovoj poveznici

Foto: Pixabay/L0nd0ner
 


Tagovi

Javni poziv Poljoprivredno savjetovanje Obuka Ratarstvo Povrtlarstvo Voćarstvo Vinogradarstvo Stočarstvo Akvakultura Ruralni razvoj


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.