Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bihaćka borovnica
  • 17.09.2018. 12:00

Obezbijedit će protivgradnu zaštitu za plantažu borovnica u vlasništvu Nusreta Sušića

U sklopu radnog obilaska Unsko-sanskog kantona, Dedić je boravio i u Izačiću gdje je obišao plantažu borovnica u vlasništvu Nusreta Sušića, jednog od izlagača na 16. Međunarodnom sajmu EKOBIS.

  • 256
  • 17
  • 0

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić prisustvovao je u nedjelju, 16. septembra početku radova na izgradnji vodovoda u mjesnoj zajednici Stijena na području grada Cazina. Za projekt, čija je ukupna vrijednost preko 180 hiljada KM, osigurano je 50 hiljada KM u sklopu Projekta ruralnog razvoja IFAD VI.

Ovom prilikom Dedić je istakao da od svih općina Unsko-sanskog kantona upravo Cazin ima najrazvijeniju poljoprivredu, te je od resornog ministarstva dobio u proteklom periodu najveću podršku. 

"Cazinskim poljoprivrednicima na godišnjem nivou isplaćuje se oko 4 miliona KM po osnovu poticaja. Ipak, za razvoj poljoprivrede sami poticaji nisu dovoljni. Zato smo posebnu pažnju tokom ovog mandata dali projektima ruralnog razvoja u koje spada vodovod u Stijeni. Naš cilj jeste da poljoprivrednicima osiguramo ne samo finansijsku podršku, već i uslove za proizvodnju“, kazao je.

U sklopu radnog obilaska Unsko-sanskog kantona, Dedić je boravio i u Izačiću gdje je obišao plantažu borovnica u vlasništvu Nusreta Sušića, jednog od izlagača na 16. Međunarodnom sajmu EKOBIS.

"Ovo je jedna od pozitivnih priča naših poljoprivrednika koji su svoje znanje, rad i trud uložili u uzgoj i preradu voća. Bihaćka borovnica ima izuzetan kvalitet i prepoznata je na domaćem tržištu. Kao što sam saznao u razgovoru sa našim domaćinom, plantaži nedostaje protivgradna zaštita i mi ćemo je obezbijediti kako bi je zaštitili od budućih elementarnih nepogoda i pospješili prinos borovnice", izjavio je Dedić.


Tagovi

Bihaćka borovnica Plantaža borovnica Nusret Sušić Šemsudin Dedić


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

66


Glasova: 30

Da 45,5%

Glasova: 25

Ne 37,9%

Glasova: 11

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,7%

Pregled ankete

Pregled ankete