Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • U Tuzli
  • 08.02.2023. 12:00

Novi sastanak poljoprivrednika FBiH: Poticaji glavna tema

Sjednica poljoprivrednika će se održati u Dramar centru u Tuzli, a pozvani su proizvođači iz cijele FBiH

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 217
  • 81
  • 0

Poljoprivredni proizvođači iz Federacije BiH sastat će se u u subotu, 11. februara u Tuzli, gdje će razmatrati program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2023. godinu. Podsjetimo, ukupan agrarni budžet iznosi 164 miliona maraka.

Prema najavljenom dnevnom redu sjednice, prije razmatranja poticaja za ovu godinu, predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača FBiH, Admir Kahriman izvijestit će prisutne o realizaciji novčanih podrški u 2022. godini od 106 miliona KM. Pored diskusije, bit će usvojeni i određeni zaključci.

"Sjednicu održavamo kako bi precizirali naše zahtjeve u odnosu na povećanje budžeta sa 106 na 164 miliona maraka. Prije svega, tražit ćemo da se linearno, koliko je podignut budžet, podignu i ostale proizvodnje. To će biti glavna tema sastanka i također da vidimo, na šta smo mi spremni ukoliko Vlada FBiH ne udovolji našim zahtjevima", rekao je Kahriman za Agroklub. 

Poljoprivrednici su ranije tražili da se iz federalnog budžeta za poticaje izdvoji 200 miliona KM, no njihov zahtjev nije uvažen tokom parlamentarne rasprave, te je amandman koji je uložio Odbor za poljoprivredu odbijen.

Sastanak poljoprivrednika će se održati u Dramar centru u 12 sati, a pozvani su proizvođači iz cijele FBiH.

"Pozvana su sva udruženja i svi farmeri. Mi nemamo članarinu, osnovali smo udruženje da se borimo za svoja prava, tako da su vrata svima otvorena. Ovdje se vrši dijalog, a ne monolog", poručio je Kahriman. 


Tagovi

Poljoprivrednici Sastanak poljoprivrednika Udruženje poljoprivrednih prozvođača Admir Kahriman Poticaji


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.