Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Studijska posjeta
  • 18.06.2015. 10:20

Nove tehnologije u voćarstvu

Kroz teoretski i praktični rad predstavljena je savremena voćarska proizvodnja, a pozitivna iskustva vezana za način rada i pristupe gajenju voća biće razmijenjena sa poljoprivrednim proizvođačima u Republici Srpskoj.

  • 316
  • 14
  • 0

U okviru ARDP projekta Svjetske banke, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vododprivrede Republike Srpske i Institut za poljoprivredu i šumarstvo iz Maribora su u periodu od 08. do 12. juna 2015. godine relizovali studijsko putovanje za pet savjetodavaca Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi, koji pružaju savjete iz oblasti voćarstva. Ovo studijsko putovanje realizovano je kao drugo od ukupno tri modula obuke pod nazivom Nove tehnologije.

Tokom ove petodnevne posjete, bile su organizovane posjete poljoprivrednim proizvođačima, gdje su savjetodavci imali priliku da se upoznaju sa načinom uzgoja i rezidbom jabuke, postavljanjem protivgradne mreže i sistemima za navodnjavanje. Pored toga, posjetili su i oglednu stanicu u Gačniku koja se prostire na površini od 14 ha, a na kojoj je prikazana mašinska rezidba zasada, Darwin uređaj za prorjedu, zatim ogledi tretirani različitim pesticidima i trenutno stanje tih ogleda, modeli praćenja bolesti Venturia inaequalis i štetočina Cydia pomonella. Posljednjeg dana posjete prezentovan je rad uređaja i priključaka za voćarsku proizvodnju.

Tokom ove posjete, kroz teoretski i praktični rad predstavljena je savremena voćarska proizvodnja, a pozitivna iskustva vezana za način rada i pristupe gajenju voća biće razmijenjena sa poljoprivrednim proizvođačima u Republici Srpskoj.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS


Tagovi

Studijsko putovanje Nove tehnologije Voćarstvo Protivgradne mreže Navodnjavanje Uzgoj jabuka ARDP projekt Slovenija Republika Srpska

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete