Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Opštna Šamac
  • 04.09.2018. 11:00

Nove povolјnosti za podsticaj u polјoprivredi na području opštine Šamac

Zahtjeve za podsticaje za uzgajanje povrća i cvijeća na području opštine Šamac podnijelo je 25 polјoprivrednih proizvođača, a do kraja oktobra očekuje se još toliko zahtjeva.

Foto: Pixabay/davehan2016
  • 219
  • 11
  • 0

Zahtjeve za podsticaje za uzgajanje povrća i cvijeća na području opštine Šamac podnijelo je 25 polјoprivrednih proizvođača, a do kraja oktobra očekuje se još toliko zahtjeva, rekao je stručni saradnik za polјoprivredu u opštini Šamac Mladen Adžić.

Adžić je naveo da je ovogodišnjim budžetom za podsticaje planirano ukupno 110.000 KM. Prema njegovim riječima, opština je u 2018. godini donijela novi pravilnik kojim su predviđene tri podsticajne mjere za uzgoj povrća i cvijeća u zaštićenom prostoru.

"Jedna od tih mjera je sufinansiranje kontrole povrća i cvijeća, druga podsticaj za nabavku opreme u plasteničkoj proizvodnji i treća podsticaj za proizvodnju po jedinici zaštićenog prostora", rekao je Adžić.

50 polјoprivrednih proizvođača u sistemu podsticaja

Naglasio je i da je u poslјednjih nekoliko godina u sistem podsticaja uklјučeno 50 polјoprivrednih proizvođača, koji imaju proizvodnju na pet hektara u zaštićenom prostoru, stoji na stranici Opštine Šamac.

"Polјoprivredna gazdinstva po jednom zahtjevu sada mogu ostvariti podsticaj i do 1.000 KM, zavisno od podsticajne mjere za koju je polјoprivredni proizvođač podnio zahtjev", naveo je Adžić te da će do kraja decembra biti riješeni svi zahtjevi za podsticaj.


Tagovi

Opština Šamac Podsticaj Poljoprivreda Povrće Cvijeće


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

19

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 12

Katastrofu, propast ćemo! 63,2%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 26,3%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,3%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]