Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Škola rezidbe
  • 08.12.2023. 13:30

Niste savladali rezidbu? Evo prilike, prijavite se na besplatnu zimsku školu

Edukacija je namijenjena svima koji žele naučiti na kvalitetan način obaviti rezidbu vinove loze ili voćnih vrsta (šipak, smokva, jabuka, trešnja)!

Foto: Depositphotos/ueuaphoto
  • 240
  • 44
  • 0

Federalni agromediteranski zavod (FAZ) i u novoj godini nastavlja sa svojim aktivnostima pa će tako 13. put zaredom biti organizirana besplatna zimska škola rezidbe i vinove loze.

Ova edukacija namijenjena je svima koji žele znati kako na kvalitetan način obaviti rezidbu vinove loze ili voćnih vrsta (šipak, smokva, jabuka, trešnja). Polaznici mogu biti svi koji žele naučiti ovaj posao bilo da ga primjenjuju u svom vrtu, vinogradu i voćnjaku, ili se njime žele baviti na većim površinama, odnosno koji rezidbu vrše na plantažama.

Škola je, kao i raniji godina, besplatna i odvijat će se u dva dijela teorijskom i praktičnom, a polaznici će biti upoznati sa općim principima, rezidbom vinograda vinskih i stolnih sorti, kao i principima rezidbe voćaka. Teorijski dio obuke održat će se u prostorijama FAZ-a, u Mostaru, a praktični dio nastave će se odraditi na eksperimentalnom poligonu na lokalitetu Bune.

Zašto rezati voćke zimi i do koje temperature?

Zainteresirani polaznici se mogu javiti od 15. decembra ove do 24. januara naredne godine u FAZ, na adresi ulica Biskupa Čule 10 u Mostaru ili putem telefona na brojeve:

  • 036/335-053 – dr.sc. Miro Barbarić, dipl. ing. agr.
  • 036/335-060 – mr. sc. Marija Prlić, dipl. ing. agr.
  • 036/335-064 – Marijo Leko, dipl. ing. agr.

O datumu održavanja škole polaznici će biti obaviješteni telefonskim putem.


Tagovi

Škola rezidbe Besplatna škola Zimska rezidba Rezidba loze Rezidba voćaka Edukacija FAZ


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Voda 🟢
Plastenik 🟢
Temperatura 🟢
Uslovi 🟢

Za 5 dana ponovo na berbi nakon šišanja 🟢

#hranjivakocka

Peršin 😍