Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kazna zatvora
  • 15.11.2019. 09:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Tuzla

Nezakonita dodjela podsticaja: Sedam godina zatvora za Jerka Ivankovića Lijanovića

Pravosnažnom presudom se od Lijanovića oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelima u iznosu od oko 653.000 KM.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
  • 223
  • 30
  • 0

Bivšem federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Jerku Ivankoviću Lijanoviću izrečena je kazna zatvora u trajanju od sedam godina. Presuda Vrhovnog suda FBiH je pravosnažna i taj postupak, kako piše Radio Sarajevo, nema nikakvu vezu sa predmetom pred Sudom BiH, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. 

Naime, protiv bivšeg ministra postupak je vodilo Kantonalno tužilaštvo TK, kao i Tužilaštvo BiH te se radi o dva odvojena krivična postupka.

Slijedi procedura propisana Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija u FBiH, odnosno upućivanje osuđenog na izdržavanje kazne zatvora na osnovu pravosnažno donesene presude.

Kantonalno tužilaštvo TK podsjeća da je Vrhovni sud FBiH donio osuđujuću pravosnažnu presudu za bivšeg federalnog ministra Jerka Ivankovića Lijanovića i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina zbog krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela počinjenog u sticaju sa produženim krivičnim djelom zloupotreba položaja i ovlašćenja a vezano za nezakonitosti prilikom dodjele podsticaja poljoprivrednicima na području TK i FBiH u periodu od 2011. do kraja 2014. godine.

Pravosnažnom presudom se od Lijanovića oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelima u iznosu od oko 653.000 KM.


Tagovi

Kazna Zatvora Namještanje podsticaja Pravosnažna presuda Jerko Ivanković Lijanović


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.