Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere
  • 26.11.2021. 18:00

Neto prihod Deere & Company gotovo 6 milijardi dolara

Povećala se i vrijednost dionica, a prihodi od prodaje porasli su za 16 posto unatoč poteškoćama koje je stvorila pandemija.

Foto: Maja Celing Celić
  • 69
  • 31
  • 0

Najveći svjetski proizvođač poljoprivredne opreme Deere & Company objavio je podatak da je proteklu fiskalnu godinu unatoč problemima u lancu opskrbe završio s neto prihodom u iznosu od 5,96 milijardi dolara. To je povećalo i vrijednost njihovih dionica, na 18,99 USD po dionici. Lani je neto prihod fiskalne godine iznosio 2.751 milijarde USD, odnosno 8,69 dolara po dionici.

Kako navode u priopćenju, u četvrtom kvartalu neto prihod je bio 1.283 mlrd. USD, odnosno 4,12 USD po dionici u usporedbi sa 757 milijuna USD ili 2,39 USD po dionici za tromjesečje završeno 1. studenog 2020. godine.

Unatoč poteškoćama u lancima opskrbe koje je stvorio Covid-19, u posljednjem su kvartalu prihodi od prodaje porasli za 16 posto, na 11.327 milijardi USD, a gledajući cijelu godinu za 24 posto, na 44.024 mlrd. USD. Neto prodaja opreme iznosila je 10.276 mlrd. USD za kvartal i 39.737 mlrd. USD za godinu, u usporedbi s 8.659 USD za četvrti kvartal u istom razdoblju prošle fiskalne godine, odnosno 31.272 USD za svih 12 mjeseci.

"Snažan učinak u četvrtom tromjesečju i cijeloj godini ostvarili su predani zaposlenici, trgovci i dobavljači diljem svijeta koji su pomogli u sigurnom održavanju naših operacija i pružanja usluga kupcima", izjavio je John C. May, predsjednik i glavni izvršni direktor te korporacije.

Dodao je da rezultati odražavaju snažnu potražnju krajnjeg tržišta i sposobnost da nastave pružati usluge kupcima u lancima opskrbe. 

"Gledajući u budućnost, očekujemo da će potražnja za poljoprivrednom i građevinskom opremom i dalje imati pozitivne temelje, uključujući povoljne cijene usjeva, gospodarski rast i povećana ulaganja u infrastrukturu", kazao je May. Međutim, dodaje da istovremeno očekuju da će pritisci u lancu opskrbe i dalje predstavljati izazove u industriji. "Blisko surađujemo s dobavljačima kako bismo riješili te probleme i osigurali da naši kupci mogu isporučiti osnovnu hranu i infrastrukturu na profitabilniji i održiviji način", zaključio je.

Predviđa se da će neto prihod ove korporacije za fiskalnu 2022. biti u rasponu od 6,5 do 7,0 milijardi dolara, čime će ostvariti novi rekord.


Tagovi

Deere & Company Prihodi Zarada Poljoprivredna oprema John Deere Fiskalna godina


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]