Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uništavanje strojeva
  • 24.09.2019. 16:00
  • Koprivničko-križevačka, Čabraji, Hrvatska

Netko opet ostavlja metalne predmete u polju, oštećen novi kombajn

Ostavljanje metalnih predmeta u polju sad je već dugogodišnja "praksa" nekoga tko očito ima jako loše namjere.

Foto: Pixabay/distel2610 (ilustracija)
  • 367
  • 41
  • 0

Netko, još uvijek nepoznat, i dalje u poljima ostavlja metalne predmete kako bi uništio strojeve. Jučer je tako, na polju kukuruza nedaleko mjesta Čabraji na križevačkom području (sjeverna Hrvatska, op.ur.), uslijed uvlačenja nepoznatog predmeta u kombajn došlo do oštećenja pokretnih dijelova.

Vlasnik je, navela je policija, oštećen za nekoliko desetaka tisuća kuna, a za počiniteljem se traga. 

Podsjećamo, ostavljanje metalnih predmeta u polju sad je već dugogodišnja "praksa" nekoga tko očito ima opasne namjere. Naime, mladi poljoprivrednik iz mjesta Trema - Grubiševo iz okolice Križevaca, Siniša Bugarin, takvo je što doživio dvije jeseni za redom. U septembru 2017., u samo nekoliko dana razmaka, na polju su mu teško oštećena dva od ukupno tri silo kombajna koje ima.

Pri poljoprivrednim radovima, najprije je jednim, a onda drugim, naletio na komade inoksa kojeg mu je netko vezao za klipove kukuruza. Štete na kombajnima su velike, posao je prisilno morao stati, a Siniša po rezerve dijelove odmah odjuriti u Austriju. 

Nudi 50.000 kuna za pronalazak uništavača kombajna

"To zbilja može samo neki manijak, netko ljubomoran, zavidan, ne znam ni sam što da mislim. Evo ja sam studirao poljoprivredu u Križevcima i Osijeku, njome se bavim i vjerujte, nisam imao pojma da detektor metala koje kombajni imaju ugrađene, ne prepoznaje inoks. Znači netko tko to radi je jako dobro upoznat s tim stvarima, a to te može zanimati, jedino ako imaš neke jako loše namjere, kao taj netko tko to meni radi", ispričao nam je Siniša koji je tad čak i ponudio nagradu od 50.000 kuna (13.200 KM) onome tko ima informacije koje će dovesti do počinitelja i napokon ga zaustaviti. 

Policijska uprava Koprivničko-križevačka zaprimila je i 2016.  prijavu za kazneno djelo oštećenja i uništenja tuđe stvari za događaj koji se dogodio u općini Sveti Ivan Žabno.

Policija je i tada navela da intenzivno provodi kriminalističku obradu, a kaznena prijava podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu. Riječ je bila o jednom od slučaja na području ove općine u kojem je netko umjesto klipa kukuruza u kombajn ubacio cijev od inoksa zbog čega nastaju velike štete, a i u trenutku kada se to dogodi, netko može čak i smrtno stradati. No, na ovom području prijavljeni slučaj nije i jedini.


Tagovi

Metalni predmet Oštećenje komabjna Polje Policija Inoks cijev


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]