Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plan proizvodnje
  • 24.10.2017. 15:00

Ne zaboravite prijaviti plan proizvodnje za 2018.

Prijava plana proizvodnje je jedan od uslova za sudjelovanje u programu podrške za sve poljoprivredne proizvodnje sa federalnog nivoa.

Foto: Pixabay/edbo
  • 1.950
  • 128
  • 0

Kao i svake godine u mjesecu novembru poljoprivrednici su dužni prijaviti plan proizvodnje za narednu godinu. U skladu sa Pravilnikom o načinu i uslovima ostvarenja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnje ("Službene novine Federacije BiH", br.32/17 i 55/17), poljoprivrednici su u obavezi izvršiti prijavu plana proizvodnje za 2018. godinu do 15.11.2017. godine.

Uslov za ostvarivanje poticaja

Prijava plana proizvodnje je jedan od uslova za sudjelovanje u programu podrške za sve poljoprivredne proizvodnje sa federalnog nivoa. Svi poljoprivrednici, fizička i pravna lica koji imaju i žele ostvariti pravo na poticaj u poljoprivredi i ruralnom razvoju prema članu 13. Zakona o novčanim potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju i članu 6. Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarenja novčane potpore po modelu poticaja proizvodnji u 2018. godini istu su u obavezi prijaviti do naznačenog datuma.

Prijave se vrše nadležnom Ministarstvu u općinskim službama, a podnose se popunjavanjem Obrasca PPP i slanjem istog nadležnom Ministarstvu poljoprivrede. Obrazac PPP možete preuzeti ispod članka.

Za sve dodatne informacije, javite se nadležnim službama u vašem gradu ili općini.

Foto: Pixabay/edbo23


Dokumenti


Tagovi

Plan proizvodnje Pravilnik Podrška Poticaj Prijava


Autor

Adi Pašalić

Više [+]

Magistar Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu sa specijalizacijom na odsjeku Tehnologija uzgoja životinja. Autor je dva samostalna razvojna projekta i jednog istraživačkog rada iz područja mljekarstva. Najviše ga zanimaju teme iz područja uzgojno selekcijskog rada i farmerskog poslovanja.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete