Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Claas
  • 06.03.2021. 12:00

Najprodavaniji Claas traktori serije Arion 400 od sada dolaze s čistijim motorom

Uključeno je sedam modela Arion 410, 420, 430, 440, 450, 460 i 470 Stage V od 90 do 155 KS maksimalne snage s CPM-om u skladu s ECE R120.

Foto: Claas
  • 75
  • 26
  • 0

Uvođenjem motora Stage V standarda emisije ispušnih plinova, tvrtka Claas predstavila je novu generaciju njihovih najprodavanijih traktora- serije Arion 400.

Uključeno je sedam modela Arion 410, 420, 430, 440, 450, 460 i 470 od 90 do 155 KS maksimalne snage s Claas Power Managementom (CPM) u skladu s ECE R120. To znači da s CPM-om novi vodeći model 470 pruža maksimalnu snagu do 155 KS i 631 Nm okretnog momenta.

Novost koju donose na tržište, uz niže emisije ispušnih plinova, je hidraulična pumpa varijabilnog protoka ulja od 150 litara u minuti, kožni upravljač, kamere za bolji pregled rada priključnih strojeva, pripreme za navigacijske uređaje te daljinsko praćenje stroja putem mobitela i računala Claas Telemetics.

Četverocilindrični Fiat Powertrain motor

Što se tiče motora, svi, od najmanjeg 410 pa do najsnažnijeg 470 Ariona opremljeni su 4,5-litarskim četverocilindričnim Fiat Powertrain motorima koji uključuju najnoviju tehnologiju s četiri ventila i turbopunjačem s međuhlađenjem.

Sustav za naknadnu obradu čisti ispušne plinove učinkovitom kombinacijom SCRoF tehnologije (odabrana katalitička redukcija na filtru) i katalizatora oksidacije dizela (DOC). To znači da motori osim "čistog" rada zadržavaju visoku učinkovitost sa smanjenom potrošnjom dizela i AdBlue dodatka. Spremnik za gorivo kapaciteta 140 do 190 litara dovoljan je za duge radne dane, dok spremnik AdBlue od 17 do 22 l treba napuniti tek svakim drugim punjenjem goriva.

FPT motori zadovoljavaju najviše standarde emisije

Svi su motori također izuzetno jednostavni za održavanje sa 600-satnim intervalom zamjene ulja, pločama hladnjaka koje se okreću prema naprijed radi jednostavnog čišćenja i zračnim filtrom s lakim pristupom koji treba samo povremeno čišćenje budući da "ciklonski" predčistač odnosno ventilator uklanja oko 90 posto nečistoće iz usisnog zraka.

Učinkovit powerhift prijenos

Kada je riječ o mjenjaču, kupci mogu birati hoće li QUADRISHIFT, koji je standardni u modelima 410 i 420  i nudi 16x16, ili HEXASHIFT, koji ima 24x24 brzine. U obje varijante dostupne su tzv. pužne brzine do 150 m/h. 

Također, unutar postavki prijenosa postoje tri načina automatskog pomicanja (potpuno automatski, PTO način i ručni način rada) koje operater može programirati tako da odgovaraju radnom zadatku koja treba obaviti. Funkcija automatskog pomicanja dostupna je za traktore ARION 400 s Claas informacijskim sustavom (CIS).

Visoka ergonomija upravljanja smanjuje zamor vozača

Reverzer bez kvačila REVERSHIFT omogućuje jednostavnu promjenu smjera vožnje pomoću ručice mjenjača na konzoli upravljača, a po želji i putem višenamjenske upravljačke ručice na desnom naslonu za ruke, što je posebno zgodno kod rada s prednjim utovarivačem.

Kompaktan, okretan i robustan

Bruto težina vozila sada je povećana na devet tona, a nosivost mu je do 3,8 t. Unatoč kompaktnim dimenzijama, robusno redizajnirani traktor jamči siguran transport priključenih oruđa i iznimnu stabilnost pri radu prednjeg utovarivača. To se dijelom svodi na njegovu statičku raspodjelu težine 50:50 bez balasta.

Arion 400 Stage V kombinira prednosti dugog međuosovinskog razmaka od 2,49 m (Arion 410 i Arion 420) ili 2,53 m (Arion 430 - Arion 470) s kratkom ukupnom duljinom. Zajedno s kutom upravljanja prednjih kotača do 55 stupnjeva, osigurava iznimnu upravljivost, potpomognut novim automatskim pogonom na četiri kotača ovisno o kutu upravljanja i opcijskim promjenjivim omjerom upravljanja. 

Dobar međuosovinski razmak, kratka ukupna duljina i s kutom zakretanja 55o osiguravaju iznimnu upravljivost

Poput svojih prethodnika, i nova generacija može se konfigurirati na različite načine kako bi odgovarala zahtjevima kupaca i aplikacijama. Na raspolaganju su Proactiv ovjes prednje osovine, mehanički ovjes u dvije točke kabine i razne opcije sjedala za daljnje povećanje udobnosti vozača. I prednja i stražnja spona te prednji utovarivači Claas također su opremljeni prigušivanjem vibracija.

Standardna oprema kabine može se nadograditi CIS i CIS+ paketima. Također, svi traktori ove serije mogu se tvornički opremiti Claas GPS sustavom.

"Ono što čini seriju 400 najprodavanijom je to što se radi o traktorima koji su najuniverzalniji na poljoprivrednim gospodarstvima. Svestrani u svim radnim operacijama - sjetva, kultivacija, prskanje, transport, obrada zemljišta, utovar i istovar tereta te manipulacija stajnjakom na farmama. Izdvojio bih da se u toj ponudi ističe Claas Arion 450 koji je najtraženiji u Hrvatskoj“, rekao je Pavle Marić, voditelj prodaje tvrtke Jerković d.o.o., ovlaštenog zastupnika Claasa za istočnu Hrvatsku.

Nova generacija traktora, najavljuju iz Claas-a trebala bi biti predstavljena u Velikoj Britaniji i Irskoj u jesen, a dostupni su za naručivanje već sada posredstvom zastupništva CLAAS-a ili putem online prodaje. 


Tagovi

Pavle Marić Claas Arion 400 Stage V Nova generacija Četverocilindrični Fiat Powertrain motor SCRoF tehnologija Powershift prijenos


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete