Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Blokada granice
  • 11.03.2018. 07:00

Najavljuju blokade graničnih prelaza ako im ne ispune potraživanja

Kantonalno Udruženje proizvođača mlijeka i mesa USK odlučilo je žustrije pristupiti rješavanju svojih problema i potraživanja.

Foto: Bigstockphoto/auremar
  • 2.630
  • 307
  • 0

Predsjednik Kantonalnog udruženja proizvođača mlijeka i mesa Unsko-sanskog kantona, Ermin Veladžić potpisao je saopćenje za javnost u kojem najavljuje radikalne mjere ako se ne ispune njihova potraživanja u roku od 7 dana. 

"Potaknuti dešavanjima u našoj državi posljednjih godina, želimo po ko zna koji put ukazati na nezadovoljstvo koje je prisutno među svim kategorijama stanovništva, a ponajviše među redovima naših poljoprivrednih proizvođača. Ovakva i slična saopćenja upućivali smo nekoliko puta i nažalost, ovo je bio jedini način da dođemo do djelimičnog ostvarenja naših prava", ovim riječima zapoćinje Veladžić naglasivši kako su ovoga puta odlučili žustrije pristupiti rješavanju svojih problema i potraživanja koja između ostalog zahtijevaju hitnu isplatu poticaja za mlijeko za treći i četvrti kvartal 2017. godine te hitno usvajanje plana i programa poticaja za tekuću 2018. godinu. 

"Podsjećamo Vladu Federacije sa svim njenim vladajućim strukturama da je proljeće na pragu, a s njim i predstojeća proljetna sjetva koja iziskuje dodatna sredstva za ulaganje, kojih proizvođači nažalost nemaju, obzirom da je posljednja isplata poticaja bila u šestom mjesecu protekle godine, dok se uveliko dugovanja gomilaju i prvi kvartal se privodi kraju za tekuću godinu", ističu u udruženju te kako pišu, ovim putem žele podsjetiti premijera Vlade FBiH, kao i ostale odgovorne predstavnike vlasti, da je poljoprivredna grana privrede koja još "koliko-toliko" funkcioniše u ovoj "financijski nestabilnoj državi i samim tim puni budžete od kojih najveću korist imaju upravo predstavnici vlasti", njihov je komentar na trenutno  stanje u državi. 

"Znajući da Vam naši vapaji ne znače mnogo, ukoliko ne dođe do realizacije naših potraživanja u roku od 7 dana, prinuđeni smo da i ovaj put iziđemo na ulice svih kantona i izvršimo blokadu graničnih prelaza", najavljuju na kraju te mole sve građanima kantona za razumijevanje. 

Cijelo saopćenje možete pročitati u dokumentu ispod teksta

 


Dokumenti


Tagovi

Ermin Veladžić Blokada granice Nezadovoljni poljoprivrednici Poticaj za mlijeko Program poticaja


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

18

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 11

Katastrofu, propast ćemo! 61,1%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 27,8%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,6%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,6%

Pregled ankete

Pregled ankete