Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Massey Ferguson
  • 04.04.2022. 17:00

Nagrada Red Dot za seriju MF 5S - obavlja širok spektar zadataka

Modeli predstavljaju mješavinu kompaktnih dimenzija koje su potrebne farmerima na stočnim i mješovitim farmama uz superiorne performanse i jednostavnu upotrebu za operacije obrade zemljišta

Foto: Massey Ferguson
  • 387
  • 143
  • 0

Nagrada Red Dot koju je osvojila serija traktora MF 5S Massey Ferguson, svjetskog brenda kompanije AGCO, potvrda je dugogodišnjeg uspjeha i kvaliteta. Međunarodni žiri sastavljen od stručnjaka iz cijelog svijeta dao je ocjenu prema kvalitetu dizajna i stepenu inovacije. Ovim je nastavljen niz nagrada i prati traktor serije MF 8S koji je dobio isto, veoma cijenjeno priznanje i prošle, 2021. godine.

"Velika nam je čast da primimo nagradu Red Dot. Od svog predstavljanja, traktor serije MF 5S je brzo stekao izuzetnu reputaciju kao najbolji u klasi za mliječne i životinjske farme", izjavio je Thierry Lhotte, potpredsjednik i izvršni direktor kompanije Massey Ferguson za Evropu i Bliski Istok dodajući da je serija napravljena da obavlja širok spektar zadataka uz lakoću i jednostavnost kako na farmi tako i u ratarskim poslovima.

Savršen traktor za farme

Nova serija MF 5S ima pet novih modela od 105 do 145 KS s najnovijim AGCO Power motorom zapremine 4,4 litra, s četiri cilindra koji ispunjava aktualne propise za emisije izduvnih gasova u skladu sa standardom Stage V i jedinstvenu "All in One" SCR tehnologiju, dizajniranu za radni vijek traktora.

Za sve njih je moguć izbor za specifikacije u klasi Exclusive, Efficient, Panoramic ili Essential, čime se nudi veliki opseg funkcija koje poboljšavaju performanse da bi se prilagodili svim vrstama farmi i primjena. Modeli uključuju niz karakteristika koje povećavaju performanse i udobnost u raznim primjenama. Ključni diferencijatori svake varijante uključuju hidrauličku snagu, upravljanje hidrauličnim ventilom, automatizaciju mjenjača, funkcije joysticka i ovjes kabine.

Ima veliki opseg funkcija

Odlikuje se izuzetno dobrom vidljivošću zahvaljujući dizajnu kabine koja je uska sa strmim prednjim dijelom. Karakterizira ih pouzdan i jednostavan rad, veća nosivost i radijus okretanja od četiri metra. Modeli predstavljaju mješavinu kompaktnih dimenzija koje su potrebne farmerima na stočnim i mješovitim farmama uz superiorne performanse i jednostavnu upotrebu za operacije obrade zemljišta.

Moguć izbor mjenjača

Svi traktori serije MF 5S dostupni su s powershift mjenjačem Dyna-4 koji ima 16×16 brzina ili Dyna-6 24×24 brzine. Oba modela su opremljena funkcijom automatskog režima, odnosno "kočnicom u neutralnom položaju". Korisna funkcija kočenja u neutralnom stepenu prenosa odvaja prenos kada se kočnice primjene. Creeper je opcija na svim modelima koji mogu dostići brzine do 70m/h ili 80 m/h s prilagođenom širinom guma.

Jednostavniji utovar

Također su i odlični utovarivači koji nude veliku okretnost, odličnu vidljivost, na samo četiri metra iznad uskog, strmog poklopca motora kao i učinkovitu hidrauliku visokog protoka koja pruža do 110 l/min.

Radovi utovara sada su puno jednostavniji zahvaljujući novom joysticku, odličnim kontrolama prenosa i kočenju u neutralni položaj. Kabine na svim modelima serije su opremljene visokim značajkama, a modeli Exclusive i Efficient dolaze s novim naslonom za ruku koji u sebi ima joystick.

Djelotvorni u poljskim uslovima

Zahvaljujući robusnim trozglobnim nosačima koji mogu podići do 6.000 kg, što je više od prethodnih modela, jamče visoku učinkovitost u polju. Zahvaljujući kapacitetu povećanom s 2.500 na 3.000 kg, prednji nosač omogućuje operateru bolju efikasnost koristeći veće i šire priključke. Mogu sigurno nositi veće terete i upravljati njima.

Dobra povezanost

Serija se može opcionalno u potpunosti povezati telemetrijom MF Connect. Nova funkcija Geofencing poboljšava logističko upravljanje i sigurnost, šalje upozorenja na mobilne telefone i uređaje.

Terminal Datatronic 5 Masseya Fergusona standardni je dio opreme na modelima Exclusive, a opcionalni na Efficent. Može pokretati funkcije precizne poljoprivrede MF tehnologije, uključujući automatsko navođenje MF Guide kao i MF kontrolu sekcije i najnoviju MF kontrolu stope koja od sada mogu kontrolisati do 96 sekcija.

ISOBUS kompatibilna jedinica za obavještavanje operatera sa zaslonom na dodir prati sve funkcije i upravlja svim ISOBUS kompatibilnim priključcima.

Za stvaranje zapisa o polju, zapisa o potrošnji goriva, izvještaj o radu kao i precizno praćenje svih unosa na svakom hektaru instaliran je softver MF TaskDock.

 


Tagovi

Red Dot Traktor MF 5S Massey Ferguson AGCO Power motor Mješovite farme Nagrada


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Za odmor ne zna Vesna Vasić iz Prnjavora. Na njenom malo poljoprivrednom gazdinstvu posla uvijek ima. Život na selu ispunjenje je njenog sna, pa sve obavlja s lakoćom. Ona ja kandidatkinja za poljoprivrednicu mjeseca.