Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gradačački sajam
  • 25.08.2016. 16:30

Na Sajmu šljive 302 izlagača!

Posjetioci će na Sajmu šljive moći vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava.

Foto: Gradačački sajam
  • 240
  • 11
  • 0

Cijeneći značaj koji Gradačački sajam ima ne samo za ovaj nadaleko poznat voćarski kraj, nego i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva odnosno Vlada Federacije BiH će, kao i do sada, nastaviti podržavati ovaj sajam, ovaj praznik poljoprivrede, kako bi što više i dalekosežnije povećali njegov uticaj te tako privukli još veći broj međunarodnih izlagača, stoji na stranici Federalnog ministarstva poljoprivrede.

Dugogodišnja tradicija sajma

Ova za poljoprivredu izuzetno važna manifestacija, osim kvalitetom i sve većom posjećenošću, može se pohvaliti i dugogodišnjom tradicijom, koja se uprkos brojnim preprekama i problemima održava i opstaje. Ono što ovom Sajmu daje još veći značaj i jedan poseban pečat kad je u pitanju razvoj poljoprivrede jeste naglasak na obrazovanju i stručnom usavršavanju pri čemu se svake godine organizuju relevantni seminari i predavanja na području poljoprivrede, gdje poljoprivrednici imaju priliku educirati se i steći nove vještine i uvide koji im mogu poslužiti da poboljšaju i povećaju svoju proizvodnju, istakao je nadalje ministar Dedić u svome obraćanju.

Na oko 2.500 m2 zatvorenog i 5.000 m2 otvorenog sajamskog prostora svoje proizvode i usluge ove godine prezentira 302 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja okruženja i Evropske unije. I ove godine program Sajma šljive obogaćen je organizacijom stručnih okruglih stolova i savjetovanja s područja poljoprivrede, kolektivnim izložbama prehrambenih poduzeća te prezentacijama regionalne saradnje. Posjetioci će moći vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava.

Foto: Gradačački sajam


Tagovi

Gradačački sajam Šljive Poljoprivreda Manifestacija Ministar Dedić

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]