Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potjera za traktoristom
  • 15.02.2019. 13:30

Na malom John Deeru bježao policiji sat vremena po njivi

Prvo je nasrnuo traktorom na policajca, a onda se dao u bijeg. Uhićenje je bilo prilično brutalno.

Foto: YouTube/PrintScreen
  • 344
  • 93
  • 0

Nesvakidašnja potjera odvijala se početkom februara u teksaškom gradu Driscollu (SAD), točnije rečeno, na polju u okolici grada. Naime, 45-godišnji Alan Baade je na malom John Deere traktoru čak sat vremena bježao od policije po teksaškim njivama. 

A zašto su ga gonili? Baade je optužen za zločin uhode u okrugu Nueces, no nije mu odobrena jamčevina, piše Circa. U kontaktu sa policijom, prvo je nasrnuo traktorom na policajca, a onda je sa lokalne ceste skrenuo u njivu gdje ga policija svojima autima neprilagođenim za vožnju po brazdama nije mogla sustići iako je vozio vrlo sporo. 

No, na rubu njive dočekao ga je policajac uperivši pištolj u njega, pa je Alan digao ruke na predaju i prije nego što je zaustavio traktor. Tada su iz automobila izašli i drugi policajci i prilično brutalno ga skinuli sa traktora. Alan se baš i nije dao, držeći se za volan. Čini se kako ni sam nije bio svjestan što ga je zapravo snašlo. Zadnje minute potjere možete pogledati u videu ispod članka

U policijski automobil koji je čekao na cesti s upaljenim rotirajućim svjetlima su ga doslovno odnijeli, a on se i pri ulasku opirao. Nakon toga je odvede u pritvor, a onda i prebačen u zatvor u okrugu Nueces gdje si je uz optužbu za uhođenje nakalemio još ozbiljnije - optužbe za teški napad na policajca i izbjegavanje uhićenja. 

Ipak, nije ovo najduža potjera po njivi. Sjetimo se prošlogodišnje potjere u susjednoj Hrvatskoj gdje je policajac na motoru više od dva sata pokušavao zaustaviti traktoristu po njivama Čađavice, nedaleko Slatine. Tih je aprilskih dana Alen Vanek krenuo do kuma uzeti prikolicu da bi izvezao drva iz šume. Njegov traktor nije bio registriran jer, kako je tada rekao, rijetko je s njim izlazio na saobraćajnice. 

Potjera po njivi: traktorom bježao od policajca na motoru, zaradio nadimak Slavonski Mad Max

Policajac na motoru ga je uočio i pokušao zaustaviti. A Vanek je samo dodao gas


Tagovi

Potjera za traktoristom Policijska potjera Alan Baade Uhićenje John Deere


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

18

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 11

Katastrofu, propast ćemo! 61,1%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 27,8%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,6%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,6%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]