Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šteta u voćnjaku
  • 27.07.2022. 15:30
  • Dobojska regija, Republika Srpska, Modriča

Modričaninu u požaru izgorjelo 90 stabala šljive

Prema izvještaju vatrogasaca vatra se rasplamsala na otvorenom prostoru iz zasad neutvrđenog razloga. Dojavu je uputio komšija

Foto: Depositphotos/toa55 (ilustracija)
  • 167
  • 43
  • 0

U požaru koji je jučer izbio u Modriči, izgorjelo je 90 stabala šljive u voćnjaku Fahre Čamdžića. Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Doboj, požar je lokalnoj policijskoj stanici dojavljen oko 11.25 sati. 

"Izvršenim uviđajem utvrđeno je da je istog dana izbio požar na napuštenoj parceli vlasništvo J.R. nakon čega se proširio na voćnjak vlasništvo F.Č. prilikom čega je izgorjelo nisko rastinje i oštećeno oko 90 stabala šljive", pojasnili su iz policije.

Požar su lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Modriča, koji su na lice mjesta stigli u 11.20 sati, a gašenje je trajalo oko sat vremena. Prema izvještaju vatrogasaca vatra se rasplamsala na otvorenom prostoru iz zasad neutvrđenog razloga, a intervenisala su dva vatrogasca i tri građanina. Dojavu je uputio komšija koji se u tom trenutku nalazio na susjednom placu. 

"Moj sin tu ima kuću, pa sam došao zbog nekih radova, vidio sam da gori njiva i šljivik i pozvao vatrogasce i policiju", rekao nam je Jovica Vujanić.

Vatrogasci su pogasili plastove sijena u šljiviku i spriječili dalje širenje vatre. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela izazivanje požara.

 


Povezana biljna vrsta

Šljiva

Šljiva

Sinonim: - | Engleski naziv: Plum | Latinski naziv: Prunus domestica L.

Šljiva raste kao srednje veliko stablo, manje ili više bujna rasta. Pojedine sorte zahtijevaju strane oprašivače, dok se neke oplođuju same. Šljive donose plodove na dvogodišnjim... Više [+]

Tagovi

Požar Šljiva Modriča Fahro Čamdžić Jovica Vujanić Vatrogasci Policija


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]